Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Poziv študentkam_om ALUO za sodelovanje na skupinski razstavi

01 Marec 2021 > 30 Marec 2021 Galerija Alkatraz poziva študente_ke k sodelovanju v skupinski razstavi, ki je planirana za junij 2021.

Poziv je odprt do: 30. 3. 2021.

Poziv je v prvi vrsti namenjen študentkam_om dodiplomskega študija ter podiplomskim študentkam_om vseh smeri na ALUO UL, ki bi želele_i sodelovati na skupinski razstavi. Ta se bo odvila predvidoma junija 2021 v Galeriji Alkatraz.

Galerija Alkatraz spodbuja nastajanje izvirne ustvarjalnosti znotraj AKC Metelkova mesto, ki je eden najbolj prepoznavnih prostorov alternativne kulture. Eden izmed pomembnih ciljev našega dela je tudi  podpora mladim umetnicam_kom, ki jo poskušamo udejanjati preko oblikovanja programov, ki omogočajo dolgoročno sodelovanje, stik z drugimi deležniki v našem okolju in postprodukcijo v drugih prostorih. Na oblikovanje našega programa  na pomemben način vplivajo tudi vsebine z družbeno-kritično komponento in dobro mero domišljenega humorja. Galerija danes še vedno deluje v skladu z osnovnimi načeli samonikle artist-run-places organizacije in si želi ostajati odprta za sodelovanja z najmlajšo generacijo umetnic_kov.

Galerija Alkatraz s projektom že vrsto let sodeluje z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zadnja tovrstna razstava se je zgodila leta 2019, ko je bila sprejeta odločitev, da bodo skupinske razstave potekale bienalno. Ob izteku skupinske razstave se bo Galerija Alkatraz odločila, koga od razstavljujočih bo izbrala  za nadaljnja sodelovanja v letu 2022 v obliki finančno podprtih razstavnih projektov. Vsako leto se tako izmenjujeta skupinska in samostojna razstava oz. razstave izbranih umetnic_kov. Naslednji poziv za sodelovanje v skupinski razstavi se bo predvidoma ponovno zgodil leta 2023.

Vse zainteresirane, ki jih nagovarjajo usmeritve galerije Alkatraz in želijo sodelovati v skupinski razstavi, ki je planirana za junij 2021 vabimo naj pošljejo svoj portfolio in predstavitev dela (fotografije in vsebinski opis), lahko tudi dela (v nastajanju) s katerim bi želele_i sodelovati na razstavi.

----------

Prijave s poslanim predstavitvenim materialom zbiramo do 30. 3. na e-naslovu: galerija.alkatraz@gmail.com, kot zadevo navedite: Poziv ALUO UL.

Rezultati poziva bodo znani predvidoma v aprilu. Vsem, ki boste izbrane_i, bomo na vaš elektronski naslov poslale_i še uradno vabilo k sodelovanju na skupinski razstavi.

Pozivu prosimo priložite:


Za skupinsko razstavo nudimo avtorski honorar in kritje produkcijskih stroškov.

 

Nekaj povezav glede realizacije projekta:

https://galerijalkatraz.org/?p=14020
https://galerijalkatraz.org/?p=15677
https://galerijalkatraz.org/?p=16297
http://pesak.org/doroteja-erhatic-to-in-kar-to-ni/
https://galerijalkatraz.org/?p=15888
https://galerijalkatraz.org/?p=17080
http://pesak.org/maja-bojanic-case-closed/

Foto: Nada Žgank.