Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
12.00 - 18.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan soseda

16 Maj 2013 Vodeni nočni ogled po likovni sceni AKC Metelkova mesto, v četrtek 16. maja, ob 21.00 uri. Galerija Alkatraz bo na Dan soseda odprta od 11.00 do 15.00 in od 16.00 do 23.00.

16. maja v četrti Tabor že šestič praznujemo Dan soseda. Namen dogodka, ki je nastal na pobudo Četrtne skupnosti Center, je povezati sosedske prebivalce in ustanove, da bi se bolje poznali in bolje sodelovali, da bi vsaj en dan v letu preživeli skupaj v prijetnem druženju in ustvarjanju. Lani smo se projektu pridružile organizacije, ki delujemo v okviru Društva kulturna četrt Tabor. Program, ki je bil prvotno lociran na OŠ Toneta Čufarja, se je tako obogatil in razširil na celotno četrt Tabor. Letos se je OŠ Toneta Čufarja priključilo še več organizacij in posameznikov ter prispevalo k še bogatejšemu in raznolikemu programu: od vzgojno-izobraževalnega, kulturnega, umetniškega, športnega, družabnega do vrtnarstva, kulinarike in delovnih akcij.

Vsi dogodki ob Dnevu soseda so brezplačni. Programska knjižica je dostopna na povezavi:

DAN SOSEDA: vodeni ogled likovne scene AKC Metelkova mesto, četrtek, 16. maj 2013, ob 21. uri. Zbirno mesto: pred Hostlom Celica.

Ali ste vedeli, da Metelkova ni le kraj nočnega življenja, saj se tukaj razvija tudi umetniška produkcija? Želite raziskati stičišče urbanosti, kulture, alternative in vizualne umetnosti? Vabljeni, da se s Sašo Nabergoj, kustosinjo na SCCA–Ljubljana, sprehodite po Metelkovi! Ogledali si boste posamezna umetniška dela, od intervencij v javnem prostoru do mozaikov in muralov in se pogovarjali o fenomenu Metelkove, ki narekuje specifične pogoje ustvarjanja sodobne umetnosti. Večerni sprehod se bo zaključil v Galeriji Alkatraz, kjer bo pripravljena predstavitev galerije in vodstvo po aktualni razstavi Mateja Čepina Lep dan, mar ne?

V primeru slabega vremena vas bomo povabili v Projektno sobo SCCA, kjer vam bo kustosinja ob bogatem fotografskem arhivu predstavila likovno sceno Metelkove. Predstavitev se bo zaključila v Galeriji Alkatraz.

Program Dneva soseda








Neraziskana Metelkova_ Neraziskana Metelkova Boštjan Drinovec, Primož Oberžan - Zvonka, fot. Jasna Jernejšek