Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

KITCH / Welcome to the Shopping Paradise

25 Maj 2007 > 10 Junij 2007 Kustosinja: Jadranka Ljubičič

»Samopostrežna trgovina je mišnica: če želimo ven, se moramo postaviti v vrsto in za odrešitev iz ujetništva pri blagajni plačati žrtveno daritev.«
(Vilém Flusser, Digitalni videz, 2000)
»Kako bodo žrtveno daritev plačali obiskovalci galerije?«
(Nenad Jelesijević, Umetnost je trgovski artikel, 2003, 2005)

KITCH ponazarja nakupovalno središče v galerijskem prostoru. Uporablja različne elemente trgovske opreme, ki tokrat rabijo kot okolje namenjeno prodaji delov človeškega telesa. K osupljivosti slike oddelka z živili prispevajo posebni grafični elementi. »[Ker] tisto, kar je videti resnično ljudje radi kupujemo« (Wolfgang Fritz Haug, Kritik der Warenästhetik, 1977). Assemblage tudi reflektira pozicijo in izključitev njegovega recipienta. Video, posebno zvočno ozadje, oglasi, suspenz … večmedijskost instalacije je v službi preobrazbe galerije v trgovino z implementacijo trgovine v galerijo. Toda, ali sploh gre za transformacijo?
Welcome to the Shopping Paradise naj prispeva h kritičnemu mišljenju oblagovljenja, tako na civilnem kot tudi na umetnostnem teritoriju.

KITCH je znamka, ki znamči prostore, snovi in dele teles ter povzdiguje umetnost na raven trgovskega artikla. www.kitch.org

Welcome to the Shopping Paradise je assemblage iz delov človeškega telesa, trgovskega zamrzovalnika, zvoka, videa in digitalnih odtisov. Prvič je bil razstavljen leta 2005.
Ponovitev v letu 2007 je koprodukcija Galerije Alkatraz in Zavoda za umetniško produkcijo KITCH.

Podprla sta jo www.kracun.si in www.domenca.com, oblika in foto por%no.

KITCH: Welcome to the Shopping Paradise