Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Čajanka za sodobno umetnost #31: poezija v vizualni in zvočni umetnosti

22 Marec 2015 19:00

Vabljeni na Čajanko za sodobno umetnost #31: poezija v vizualni in zvočni umetnosti, v nedeljo, 22. marca, ob 19.00, v Kino Šiška - Kiosk.

Gosti: Miha Vipotnik, Ida Hiršenfelder in Primož Čučnik

Tokrat se vračamo k pristno umetniškim temam. Na čajanki bomo pili čaj z zelo raznolikimi gosti, vsak od njih je aktiven na več umetniških področjih ter se ukvarja z različnimi vrstami dela: umetniško produkcijo, pisanjem, pedagoškim, uredniškim, založniškim, publicističnim delom ali je del benda. Vsak od treh lahko pove kakšno misel o kombinaciji poezije z drugimi mediji in svojih umetniških izkušnjah na tem področju.

Zakaj sploh združevati poezijo z drugimi mediji in če že – kateri so najprimernejši? Kako je s samozadostnostjo poezije ter kako z njenim elitizmom in obrobnostjo? So se katera od umetniških sodelovanj izkazala za bolj uspešna kar se tiče kvalitete sodelovanja in manj obrobna glede občinstva? So sodelujoči umetniki in pesniki uživali? So uživali gledalci? Zakaj te oblike sodelovanj niso bolj pogoste in kako se jih lotiti, kje so pomanjkljivosti in kje neizkoriščeni potenciali?

Ob debati bomo predvajali primere video del s poezijo. Sodelovali bodo video umetnik in predavatelj umetniškega videa v Bejrutu Miha Vipotnik, kuratorka in zvočna umetnica, članica Theremidi Orchestra Ida Hiršenfelder ter pesnik in performer v pesniško-zvočnih dogodkih Primož Čučnik. Pogovor bo vodila kiparka in video umetnica Saška Aleksandra Gruden.

Produkcija: Zavod za sodobne umetnosti in kulture Gulag,  KUD Mreža/Galerija Alkatraz,  Center urbane kulture Kino Šiška

čajanka za sodobno umetnost