Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Stefanie Busch in Patrick Ward

16 Avgust 2007 > 02 September 2007

Razstava britanskega umetnika Patricka Warda, ki se pri svojem delu osredotoča na zbiranje in obdelavo najdenega materiala. Na razstavi bodo prikazana tri dela, ki se na tak ali drugačen način navezujejo na kinematografijo, vendar brez neposrednih referenc na kak določen film. Ne vidimo niti igralcev niti podob iz neke pripovedi; namesto tega se dela osredotočajo na konce, na ozadja, na odlomke, ki smo jih spregledali in na izkušnjo filma zunaj kinematografa.

Objekti/slike nemške umetnice Stefanie Busch so pod vplivom fotografije in filma. Njena dela težko povezujemo z konkretnim prostorom in časom, čeprav vključujejo konkreten objekt in določen prostor ali pa celo osebno izkušnjo. Gorska pokrajina, gozdovi, predmestne ulice in jate ptičev niso obravnavani v estetskem smislu kot tudi ne predstavljajo simboli za občutje hrepenenja. Temveč prikazujejo surov material za analizodvoumnosti spomina. Ko gledamo slike Stefanie Busch imamo občutek, da smo jih že videli in da pripadajo kolektivnemu spominu slik.

Patrik Ward

je britanski umetnik, ki živi in dela med Ljubljano in Londonom od leta 2004. Medij, ki jih uporablja so fotografija, film, video, objekti in zvočne inštalacije.
Razstave: Mala galerija, Museum of Modern Art Ljubljana, Slovenia (2007); ‘The Subversion of Standstill’, ACC Galerie, Weimar, Germany (2007); ‘Haunted Media’ Site Gallery, Sheffield, UK (2004); ‘Ways of Telling: Photography and Narrative’, Thessaloniki Museum of Photography, Greece (2004). Sodeluje pa tudi na intermedijskem projektu 'Lost Highway', ki potekal od 14.08. do 07.09.2007 v Galeriji Škuc na Starem trgu 21, Ljubljana.
Stefanie Busch

je nemška umetnica, rojena leta 1977, trenutno živi in dela v Dresdenu ter Berlinu.Pri delu uporablja različne tehnike kolaže, video, instalacije in fotografije.
Razstave: 'Storylines', Galerie Baer, Dresden (2007),'Inland', Delikatessenhaus, Leipzig (2006), 'Faszination Fußbal'l, Pfalzgalerie Kaiserslautern(2006).

Stefanie Busch in Patrick Ward Stefanie Busch in Patrick Ward Stefanie Busch in Patrick Ward Stefanie Busch in Patrick Ward Stefanie Busch in Patrick Ward