Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

14. obletnica AKC Metelkova mesto Andrej Morovič in Goran Medjugorac / Dokapitulacija

13 September 2007 > 30 September 2007

Performans| DOKAPITULACIJA
Zaključni spotakel ob štirinajstletnici Metelkove avtorjev Gorana Medjugorca in Andreja Moroviča.
Nosilec projekta: Evropski sklad za samoizgon umetnikov in filozofov iz matičnih dežel v sodelovanju z vladami Nove Evrope (knowhow) in dvojčkoma Kačinski (teren za rezervat in bodeča žica).


Denunciatura:

- Javna avtodenunciacija bivšega državnega umetnika, bremenilca državnega proračuna in zaviralca napredka, kvazi interdisciplinarnega umetnika in dolgoletnega priseljenca, Gorana Međugorca.
- Kratka zahvala Kulturni nunciaturi RS ter javna ovadba šarlatana, plagiatorja, kvazi pisatelja in dolgoletnega priseljenca, Andreja Morovića.
- Javni poziv k prisostvovanju predložitve uradnega zahtevka ex-državnega umetnika Gorana Međugorca za izbris iz razvida »Svobodnih ustvarjalcev na področju kulture s pravico do plačila prispevkov iz državnega proračuna« pri Ministrstvu za kulturo RS in izbris kvazi pisatelja Andreja Morovića ter retroaktivni odvzem vseh nezasluženih privilegijev povezanih s tem statusom z detajlnim razrezom povzročene škode ekonomski potenci RS.

Uvodni expoze z drugega brega - strokovna utemeljitev: Mićo Mrkaić
Plesno-gibalni tampon: Jana Menger (Bolšji teater, Moskva)
Dokapitulacija:

Javna dražba drugega svežnja prednostnih delnic AKC Metelkova mesto po principu videno - kupljeno. Čisti izkupiček javne dražbe se po ključu fifti-fifti razdeli med fond Evropskega sklada za samoizgon umetnikov in filozofov iz matičnih dežel in Sklad za reanimacijo proračuna Mestne občine Ljubljana. V izogib finančnim bajpasom in mahinacijam z nepremičninami AKC Metelkova mesto s strani začasnih uporabnikov, se Mestni občini Ljubljana podeli prednostna delnica, t.im. delnica kardinalka.
V sodelovanju z Galerijo Alkatraz, KUD Mreža in SOT 24,5 - klubom društva YHD.

Razstava | DOKAPITULACIJA
Razstava fotografij globalnih delničarjev AKC Metelkova mesto iz Bienala v Sao Paolu (Brazilija), javna in vzajemna avtodenunciacija dveh umetnikov ter javna dražba drugega svežnja prednostnih delnic AKC Metelkove mesta po principu videno – kupljeno.
V sodelovanju z Galerijo Alkatraz, KUD Mreža in SOT 24,5 - klubom društva YHD.

14. obletnica AKC Metelkova mesto