Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Kitch koledar 2008

28 December 2007

Blagovna znamka KITCH www.kitch.si) vam v prednovoletnem času ponuja nov vroč izdelek: KITCH koledar 2008!

Koledar predstavlja umetniško obdelani ikoni (post)modernega kiča in hedonističnega konformizma, že od nekdaj najbolj iskana in želena produkta imperialističnega kapitalizma, ki še vedno sodita med najbolj množične in tudi najbolj prodajane globalne potrošniške izdelke. Vedno mlada in lepa fant in punčka, z idealnimi telesnimi merami, z večno nedolžnim nasmeškom na obrazu in zmeraj v trendu, tvorita popolna simbola mediokritete in hipokrizije ter že oseminštirideset let uspešno oblikujeta okus malomeščanske družbe.

Tandem KITCH se ob pomoči fotografa Mihe Frasa poigra z njunimi številnimi tipsko in tipično stereotipiziranimi, seksističnimi in mačističnimi podobami ter do skrajnosti pripelje njune predimenzionirane moške in ženske artibute. Njuna, za potrebe dopadljivosti idealizirana in nerealno oziroma nadrealno polepšana telesca postavi v položaje in situacije, ki odražajo resnično naravo družbe katere produkta in ultimativna seks simbola sta. Kar pa je najpomembneje vnese znamka KITCH v njihov plastično konzervativni svet nekaj resnične strasti.
KITCH koledar 2008, ki lahko krasi in poživi tudi vašo steno je natisnjen v omejeni nakladi 200 oštevilčenih izvodov in je že na voljo v izbranih knjigarnah in trgovinah v Ljubljani (Konzorcij, Azil, Podmornica in Žepna podmornica, Kaos, Miro Design idr.). Na javni predstavitvi, ki bo v galeriji Alkatraz, AKC Metelkova Mesto, v petek 28.12. ob 22. uri, ga bo mogoče dobiti tudi po znižani ceni. Predstavitvi bo sledil žur o katerem boste obveščeni naknadno.

KITCH koledar 2008:

stenski koledar, 32/28 cm, plastificirane platnice, 24 strani, 13 barvnih fotografij, visokokakovostni tisk, 5-jezična izdaja (angleščina, slovenščina, nemščina, španščina, francoščina), omejena naklada 200 oštevilčenih izvodov;

koncept in oblika KITCH, fotografija Miha Fras, delno posneto v studiu Da!, produkcija in založba Zavod za umetniško produkcijo KITCH, koprodukcija s KUD Mreža Galerija Alkatraz, projekt sofinancirali Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo in Zavod za umetniško produkcijo KITCH.

kitch@mail.ljudmila.org

Kitch koledar 2008