Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Ana Čigon: Odkritje mačke v žaklju

04 Julij 2014 Drage feministke in feministi, lepo vabljene/i na druženje in predstavitev video projekta Odkritje mačke v žaklju, v petek, 4. julija, ob 20. uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Gre za kratka video dela v nastajanju, ki vsebujejo feministično vsebino in katerih predstavitev je namenjena prav vam, saj bi vas s tem dogodkom avtorica želela povabiti k sodelovanju.

Moj namen je oblikovati serijo umetniško-informativnih videov s humornimi ali ironičnimi elementi, ki bodo obravnavali feministične teme, kot so: medijska reprezentacija žensk, javni spomeniki in spomin, feministična umetnost, družbeni spol in queer, spol in socialni položaj, spol in jezik; ter raziskovali posledice regresivnih družbeno-političnih dogodkov v zahodnem svetu.
V petek, 4. julija, bom predstavila nekaj svojih video osnutkov, ki sem jih pripravila v okviru teme javnih spomenikov in druge kulturne dediščine ter nekaj utrinkov, ki se vežejo na druge zgoraj omenjene teme, vas drage feministke in feministi pa vabim k sodelovanju v najrazličnejših možnih oblikah. Ker več glav še vedno več ve, bi namreč potrebovala pomoč pri oblikovanju teh videov, hkrati pa bi si želela več skupinskega ustvarjanja. Tega si želim, ker sem mnenja, da je tak skupinsko oblikovan umetniški izdelek lahko zanimivejši in zabavnejši ter zato, ker sem prepričana, da se ob oblikovanju takega izdelka lahko neskončno zabavamo. Vabljene/i torej k sodelovanju s predlogi, kritikami, intervjuji, z idejami v obliki zgodb, citatov, glasbenih vložkov, fotografij, dobrodošli so tako veliki kot mali prispevki, dobrodošle/i ste tako umetnice/ki, kritičarke/ki kot delavke/ci na vseh mogočih področjih, branila se ne bom niti mecenk/mecenov, vsekakor pa ste dobrodošle/i tudi tiste/i, ki vas na predstavitev žene le firbec.

Ana Čigon


Ana Čigon: Odkritje mačke v žaklju Ana Čigon: Odkritje mačke v žaklju