Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Otroška delavnica lesoreza z umetnico Huiqin Wang

24 Januar 2014 Galerija Alkatraz vljudno vabi na delavnico lesoreza za otroke, od 4. leta starosti dalje (s spremstvom enega od staršev). Sodelujoči bodo leseno matrico premazali z tušem in nato tiskali na kitajski papir.

Delavnica, ki jo vodi umetnica Huiqin Wang, bo v petek, 24. januarja 2014, ob 17.00, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Vstop prost.  Število prostih mest je omejeno. Prijave sprejemamo na: galerija.alkatraz@gmail.com
zadeva: delavnica lesoreza.

Lesorez je unikatna kitajska tehnologija tiska, prvič uporabljena že v 7. stoletju. Združuje slikarstvo, kiparstvo in tisk v celoto, glede na princip pronicanja tuša, pa realistično posnema vse vrste kitajske kaligrafije. Ustvarjanje v tehniki lesoreza ima na Kitajskem dolgo zgodovino. V davnem času dinastije Tang (7. - 10. stol.) je enobarvna tehnika lesoreza že dosegla visoko raven. V kasnejšem obdobju dinastije Ming (14. -17. stol.) je tehnologija uporabljena v "knjižni izdaji Dou" doživela še večji napredek.

Razstava umetnice z naslovom: 社会主义图标 / Ikone socializma, ki je nastala v sodelovanju z Metodom Frlicom, si lahko ogledate v Galeriji Alkatraz do 24. januarja. Več o razstavi najdete na spodnji povezavi.