Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Tina Smrekar / Antistresne tehnike

08 Januar 2009 > 31 Januar 2009

V umetnosti je pač tako, da naslovi umetniških del, razstav in projektov velikokrat predstavljajo pomemben sestavni del samega dela oziroma njegove predstavitve, lahko imajo tako pomembno vlogo, da postanejo nepogrešljiv segment umetniškega dela kot takega. Tokrat temu ni tako. Naslov razstave Antistresne tehnike je besedna zveza, ki kar najbolj neposredno govori o umetniških delih predstavljenih na razstavi. Brez strahu! Umetnica ne govori o novem načinu s katerim vam obljublja boljše življenje, ne ponuja izdelka, ki ga, če z njim ne boste zadovoljni, v roku štirinajstih dni lahko vrnete, mi pa vam vrnemo denar. Umetniški projekt Tine Smrekar le prikazuje različne načine in prijeme, preko katerih se umetnica tako ali drugače sprošča in gledalca vabi, da v galerijskem prostoru sam participira in pri tem potencialno sprosti nekaj svoje negativne ali preprosto, višek energije. Preko vsakodnevnih situacij nam na humoren način ponuja možnosti sprostitve, brez dragih priprav in pripomočkov. Uporabi predmete, snovi in situacije, ki se jih lahko poslužite kadarkoli in skorajda kjerkoli se porodi želja po sprostitvi. Pridite, morda koristi tudi vam!

Dela predstavljena na razstavi so nastala za njeno samostojno predstavitev lanskega aprila v dunajski Galeriji Siemens artlab.

Tina Smrekar

(rojena l. 1978) je vizualna umetnica, magistrirala je iz fotografije na Academy of fine Arts Leipzig, Nemčija, diplomirala na Akademiji za likovne umetnosti v Ljubljani, smer indutrijsko oblikovanje. Eno leto se je izpopolnjevala na University of Art and Design Helsinki, Finska. Svoja dela predstavlja v različnih medijih, fotografiji, videu, instalaciji, raziskovalnih projektih kot tudi performansu. Razstavljala je v različnih prostorih Evrope, med njimi Nemčija, Avstrija in Litva. Prejela je različne štipendije in nagrade, med drugim Museumquartier Wien, DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), KulturKontakt Austria, Ministrstva za kulturo Republike Slovenije, Bauhaus Dessau ter Vermont Studio Center. Živi in dela v Ljubljani.

Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar Tina Smrekar