Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
12.00 - 18.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Isidora Ilić / Youtopia

02 Marec 2009 > 03 Marec 2009 Youtopia
Predstavitev projekta 2.3. ob 19.00 na ogled do 24.00.
Razstava bo na ogled se 3.3. od 17.00 do 20.00.

Projekt Youtopia je nastal v času rezidenčnega bivanja umetnice v Angliji. Naslov projekta izhaja iz besedne igre v kateri se skrivata dva pojma -- Utopija in Drugi. Mlado angleško mesto Milton Kins, kjer je umetnica preživela leto dni, je bilo zgrajeno kot "socialno pravičnejši" prostor, ki bo nudil svojim prebivalcem boljše pogoje življenja. Projekt se ukvarja z raziskovanjem utopijskega mesta in išče identitete bivanja. Pet- kanalna video instalacija eksperimentira z filmsko formo tako, da fragmentira narativ, ki ga prenaša v polje filma.

"Youtopia je projekt, kjer umetnica odkriva Milton Kins kot "novo mesto", drugačnega od večine britanskih mest, ki je nastalo kot primer socijalnega in urbanističnega planiranja. Kulturološko gledano, je mladost tega mesta istočasno tudi njegova slabost. To je mesto možnosti, obljubljena dežela osnovana na izgubljeni identiteti."
Sally Annett
Multimedijalna umetnica,
kustosinja in umetniška direktorica WFS

Več informacij na: www.doplgenger.org
Isidora Ilić
je video umetnica rojena leta 1978 v Beogradu. Deluje na področjih eksperimentalnega filma, videa, performansa in teorije umetnosti . Njeni kratki filmi in videi so bili prikazani na mednarodnih festivalih in na razstavah doma in v tujini. Pod imenom Doplgenger od leta 2003 sodeluje z Boškom Prostranom. Prejela je nagrado v obliki štipendije, ki jo podeljuje Art Council of England in BIAW.

Youtopia Youtopia Youtopia Youtopia Youtopia