Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Matej Stupica / Pobeg iz Alkatraza: Jam session

11 Januar 2012 Vabljeni tudi na Organski jam sešn, v sredo, 11. januarja, 2011 ob 18. uri, prav tako v Galerijo Alkatraz. Sodelovanje na dogodku je za vse glasbenike in proizvajalce zvoka, ki bodo imeli edinstveno priložnost upravljati s prepariranim pianinom Organ 2011, ki je del razstave, oziroma se na njega odzivati z drugimi inštrumenti. Vabljeni tudi ostali potrošniki zvoka.

Dogodek bo v živo prenašan na Radiu Študent (od 18:10 do 18:30) v okviru Odprte radijske (umetniško-teoretske) raziskovalne platforme R A D A R (www.radiostudent.si//radar).

Matej Stupica (1987) je absolvent slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Ustvarja na različnih poljih likovne umetnosti: od stripa, ilustracije, slikarstva do instalacije. S knjigo umetnika Ježi je bil izbran na natečaju Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E. Knjiga umetnika 2005 in jo razstavljal na 27. mednarodnem grafičnem bienalu. Ilustracije objavlja v Objektivu, prilogi časopisa Dnevnik. Na 8. slovenskem bienalu ilustracije, leta 2008, je prejel priznanje Hinka Smrekarja za časopisno ilustracijo. Leta 2009 je prejel nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke v letu 2007/2008. V letu 2011 je prejel študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo. Slikarstvo je v letu 2011 študiral tudi na AAAD v Pragi. Dela, predstavljena na razstavi Pobeg iz Alkatraza,bo zagovarjal v svoji diplomski nalogi na ALUO pri prof. Žigi Karižu in so-mentorju prof. Borutu Vogelniku.

Več o razstavi si lahko preberete tukaj.

Fotografije dogodka lahko ogledate tukaj.

Foto: Sunčan P. Stone

Zahvala:

Brane Ždralo, Katerina Mirović, Marko Kragelnik, Sašo Vollmeier, Žiga Kariž, Borut Vogelnik, Samo Sajovic, Tomage Dolenc, Lenka Đorojević, Neža Jurman, Jonas A., Matija Stupica

Produkcija:


KUD Mreža/Galerija Alkatraz 2011


Koprodukcija:

Strip CoreForum Ljubljana, Metelkova 6, Ljubljana

Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11A, 1420 Trbovlje

Galerija ŠKUC, Stari trg 21, Ljubljana

Dogodek bo v živo prenašan na Radiu Študent (od 18:10 do 18:30) v okviru Odprte radijske (umetniško-teoretske) raziskovalne platforme R A D A R.

____________________________________________________

Delovanje Galerije Alkatraz podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo. KUD Mreža/Galerija Alkatraz je član Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti ter  partner projekta Artyčok.tv: open archive.

____________________________________________________