Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Dominik Mahnič / Transform/Spread

26 Januar 2010 > 22 Februar 2010

Dominik Mahnič (1981), akademski slikar, ki nadaljuje podiplomski študij Videa na ALU, se že več let ukvarja z animacijami in videom. V Galeriji Alkatraz se bo predstavil z razstavo Transform/Spread.

Dominik Mahnič za udejanjanje svojih idej uporablja različne medije. Tokrat bo sestavil play listo digitalnih poetičnih krajin, narejenih v zadnjih nekaj mesecih. Ustvarjene so z računalniškim programom za generiranje računalniške grafike v realnem času, ki omogoča lažje manipuliranje slike. Programska oprema, ki jo uporablja, nudi idealne možnosti, ki jih je iskal odkar se je začel ukvarjati z animacijo. Naslov razstave sta pravzaprav dva programska ukaza, ki ju v veliki meri uporablja v računalniškem programu s katerim ustvarja.

Črpa iz sveta, ki ga obdaja in iz sveta znotraj, saj sta ta neločljiva celota, v kateri se vse prepleta in staplja. Inspiracijo išče povsod; tako v naravi kot v urbanem svetu. Teksture in barve v svoje trodimenzionalne prostore vnaša iz okolice. Te gibljive ilustracije so sestavljene iz fotografij, slik, ilustracij in drugih elementov. Postopek ustvarjanja poteka v obeh smereh: od ideje do izvedbe in od elementa do animacije.

Instalacija krajin bo projicirana na stene galerije, ob tem pa se bo vrtel program Radia Študent. To je glasba, ki ga spremlja ob umetniškem ustvarjanju in spodbuja pri izdelavi vizualnih zapisov. Zapisi nosijo v sebi avtorjevo doživljanje sveta. To so njegove želje, ideje, zamisli,… v katerih je vidna njegova notranja nuja, ki ga sili v ustvarjanje.

Foto: Jasmina Klančar

Dominik Mahnič Dominik Mahnič Dominik Mahnič Dominik Mahnič Dominik Mahnič Dominik Mahnič Dominik Mahnič