Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Unfamiliar Area | Pika Terpin: Rak

29 Oktober 2022 > 29 November 2022 Vljudno vabljene_i k ogledu mini spletne razstave Pike Terpin "Rak" enote Neznano področje" (Unfamiliar Area).



Fantastično-nadrealistična ilustracija postavlja v prvi plan groteskno bitje: obraz brez zrkel in z razprtimi usti (v nasmeh ali ugriz?), telo, vijugasto izraslo iz drevesnih korenin in nizom razčlenjenega zobovja.  Prostor, v katerega je ta napol človeški napol rastlinski stvor postavljen, je nedefiniran, imaginaren, pust.

Delo Pike Terpin je ilustrirana realizacija prehoda nezavednega v zavestno. Potlačeni spomini, neobvladljive misli, vtisi, vzgibi … se lahko skozi čas  izoblikujejo v jasne podobe, za posamezničin_kov vsakodnevni obstoj morda tudi grozljive, nevzdržne ali neprijetne. In prav tak je Rak: iskreno boleč in čudaški.

Nina Baznik


Pika Terpin je umetnica, ki jo ustvarjalno zanimajo raznolika področja vizualne umetnosti, od ilustracije do slikarstva in fotografije.  Diplomo iz študija ilustracije na ALUO UL zdaj nadgrajuje z magisterijem. Doslej se je predstavila predvsem na skupinskih razstavah študentov ALUO, nazadnje v galeriji Vodnikove domačije (Ljubljana, 2022), pa tudi bivših dijakinj_ov in pedagoginj_ov Gimnazije Jurija Vege v Razstavišču Nikolaja Pirnata (2021) in 9. bienalu likovnih ustvarjalcev občine Idrija (2019). Samostojno je razstavljala v sklopu festivala Deuje babe (2022) in v Psihiatrični bolnišnici Idrija (2019).

https://pika.terpin-it.eu/



Rak, mešana tehnika, 21 cm x 29,7 cm, 2019


----------------------------------------------------

Druge razstave iz enote Neznano področje (Unfamiliar Area)

Nina Baznik: Unfamiliar area (Neznano področje)

in druge (na dnu strani)

----------------------------------------------------

Kuratorstvo: Nina Baznik
Lektura: Inge Pangos
Prevod (v angleški jezik): Ana Makuc
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo