Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

FriFormA\V: Cirkulacija2 – Stroj za izboljšanje sveta

04 Avgust 2020 > 06 Avgust 2020 Vabljene_i na tridnevno gostovanje umetniškega kolektiva Cirkulacija 2 v Galeriji Alkatraz in na Trgu brez zgodovinskega spomina, AKC Metelkova mesto, med 4. in 6. avgustom 2020.

Program gostovanja:

4. 8. 2020, 21.00 - koncertni avdio-vizualni in plesni performans
Trg brez zgodovinskega spomina (med Galerijo Alkatraz in Klubom Gromka)

5.8.in 6.8., 12.00 -19.00 - avdio-vizualna instalacija.
Galerija Alkatraz

Razširjeni kolektiv Cirkulacije2 bo 4. 8. 2020, ob 21.00 izvedel koncertni performans kot uvodno seanso iz serije Stroj za izboljšanje sveta, naslednja popoldneva pa postavil video-zvočno instalacijsko situacijo v Galeriji Alkatraz.

Stroj za izboljšanje sveta (»weltverbesserungmachine"/"world improvement machine") je prispodoba razsvetljenske želje po visoki organiziranosti države kot gladko tekočega stroja (najprej imperija, zatem nacionalne države, končno demokracije/socialne države). Pogosto se jo povezuje s civilizacijsko stopnjo družbe. V preteklosti je stroj često skrenil s poti in zašel v različne ekstreme vedno pa je sugeriral pomikanje od slabšega k boljšemu. Novo je dobro - naprej je dobro - nazaj je slabo.
Vektor razvoja je bil še do nedavnega jasen. Razpad jasnih svetovnih ideologij in prikritost smisla kopičenja resursov kot trenutno dominantne ideologije sta povzročila trenutek, ko vektor naključno niha med vsemi skrajnostmi: levo = desno + desno = levo ter doli = gori + gori = doli / prav = laž + konzument = kralj.
Zvočno-glasbeno-vizualni uvodni nastop udejanja principe, ki jih kolektiv Cirkulacija 2 razvija: nehierarhičnost, neglasbo kot vzporednost glasbenih tokov z naključnimi srečanji kot malimi kristalizacijami in improvizacijo kot (ne)glasbeno komunikacijo.
V nadaljevanju bodo ekstrakti postavljeni v Galeriji Alkatraz kot fizični in medijski artefakti v obliki samopoganjanih dinamik / mehanizmov (soft & hard).

Sodelujoči: Boštjan Leskovšek, Ryuzo Fukuhara, Stefan Doepner, Milan Kristl, Borut Savski.