Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaprtje galerije zaradi novega koronavirusa

16 Marec 2020 > 05 Maj 2020 Galerija Alkatraz sporoča, da zaradi širitve korona virusa covid-19, tako kot vsi prostori delujoči na območju AKC Metelkova mesto, do nadaljnjega zapira svoja vrata za obiskovalke_ce.
Spodaj delimo obvestilo skupnosti AKC Metelkova mesto.

Drage_i obiskovalke_ci AKC Metelkova!

Vsi javni prostori na območju AKC Metelkova smo sprejeli odločitev, da zaradi nebrzdane širitve koronavirusa covid-19 do nadaljnjega zapiramo svoja vrata za javne dogodke. A življenje za zidovi ne ugaša, usmerili se bomo v vzdrževalna in druga dela.

Prav tako naprošamo vse obiskovalke_ce, da ravnate odgovorno, se ne zadržujete v večjih skupinah ljudi (tudi na prostem) in tako pripomorete pri omejitvi širitve virusa.

Apeliramo predvsem na naše mlajše obiskovalke_ce, da s kolektivno odgovornostjo in omejitvijo vseh svojih socialnih stikov zaščitijo starejše prebivalstvo, ki bo v primeru kolapsa zdravstvenega sistema najbolj ogroženo.

Hkrati pa bi radi opozorili na enega od problemov, ki so stopili na površje z vzpostavitvijo izrednega stanja: brezdomstvo. V času, ko se poziva, da naj vsi ostanemo doma, na ulicah ostajajo tisti, ki doma nimajo. Pred dobrim letom in pol so iz MOL zagotavljali, da bodo uredili razmere na območju četrti Tabor, kamor spada tudi AKC MM. Izpraznjene ulice in dvorišča so tako še vedno edini prostor za marsikaterega migranta, (mladoletne) brezdomce, odvisnike in preprodajalce prepovedanih substanc, ki to situacijo še dodatno izkoriščajo. Vsi pozivi NIJZ k samoizolaciji nimajo nikakršne teže, dokler se hkrati ignorira najbolj socialno ogrožene in marginalizirane skupine. Kot se zadnje dni rado poudarja: Naša (svetovna) zdravstvena varnost je le tako močna kot naša najšibkejša vez.


Vaša AKC Metelkova mesto.