Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zinkubator – Mesto žensk

04 Oktober 2019 Vabljene_i vse_i, ki vas zanimajo fanzini in sodobna umetnost na dogodek v sklopu projekta "Zinkubator", ki bo v petek, 4. oktobra, ob 20. uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

Vabljene_i na prvi oktobrski Zinkubator  se bo zgodil v petek, 4. oktobra, od 20.ure dalje, v Galeriji Alkatraz. Toplo vabljene_i na druženje, risanje, kolažiranje in drugo dogajanje, ki nam bo omogočalo kreativno razmišljanje in izražanje.

Srečanje začnemo s pogovorom o skupinski razstavi v Galeriji Alkatraz Živele! 25 let videa in filma. Skupaj bomo odkrivale_i skrite in odkrite pomene, sporočila in zagate razstavljenih del ter reflektirale_i pomembnost feminističnih vsebin in tem, ki jih razstava izpostavlja. Vaša mnenja, komentarji in ideje bodo zelo dobrodošli!

Nato bomo, navdahnjeni z ogledano razstavo, odkrivali svoje kreativne potenciale skozi medij fanzina. Fenomen fanzina izhaja iz subkultur in alternativnih gibanj ter je, kot DIY in samozaložniška publikacija, znan po tem, da omogoča svobodno, necenzurirano izražanje idej, hitro izdelovanje ter široko distribucijo. Najprej vam bomo predstavili zgodovino kulture fanzinov, vam pokazali nekaj zanimivih primerov ter jih nato skupaj z vami ustvarjali.

Projekt je namenjen mladim, tudi mladim po srcu. Udeležba je brezplačna, za ves material bo poskrbljeno.

Mentorja: Nevena Aleksovski in Miha Perne.
Koprodukcija: KUD Mreža / Galerija Alkatraz
Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Delavnica poteka v okviru projekta "Svodobnost - svoj potencial razvij skozi sodobno umetnost", ki je subvencioniran s strani MJU RS, v okviru JR razvoj in profesionalizacija NVO in prostovoljstva.