Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zinkubator #2 in #3

05 April 2019 > 21 April 2019 Vabljene_i vse_i, ki vas zanimajo fanzini in sodobna umetnost na dogodka v sklopu projekta "Zinkubator", ki bosta 5. in 26. aprila , ob 21.uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

V okviru projekta Zinkubator bomo najprej pogovorile o umetnosti v javnem prostoru AKC Metlkova mesto oz. ogledale_i trenutno razstavo v Galeriji Alkatraz ter se nato pogovorile_i o njej. Skupaj bomo odkrivale_i skrite in odkrite pomene, sporočila in zagate razstavljenih del ter reflektirale_i pomembnost (ali nepomembnost) tem, ki jih razstava izpostavlja. Vaša mnenja, komentarji in ideje bodo zelo dobrodošli!

Nato pa bomo odkrivali svoje kreativne potenciale in sicer skozi medij fanzina. Fanzin je v zadnjih letih zelo priljubljen medij, ki tudi v slovenskem prostoru doživlja razcvet. Fenomen fanzina izhaja iz subkultur in alternativnih gibanj ter je, kot DIY in samozaložniška forma, znan po tem, da omogoča svobodno, necenzurirano izražanje idej, hitro izdelovanje ter široko distribucijo. Najprej vam bomo predstavili zgodovino kulture fanzinov, vam pokazali zanimive primere le teh ter jih nato skupaj z vami ustvarjali.

Toplo vabljeni na druženje in ustvarjanje, razmišljanje in izražanje, fino bo! Za ves material bo poskrbljeno. Mentorici: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc.

Vodja projekta: Nevena Aleksovski.