Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse

24 Maj 2010 > 11 Julij 2010 performativni del: 24. maj - 28. maj 2010
razstavni del: 31. maj - 11. julij 2010

Vabljeni na pokušnjo naprednih umetniških praks iz domače tehnološke kuhe z dodatki iz tujine. Konkurs je pomenil možnost prijave in sodelovanja iniciativnih posameznikov v sklopu razširjene platforme Cirkulacija 2. Enotedenski dogodek je še ena v nizu vaj socialnega obnašanja, smisel pa je najlažje poiskati v estetskih izrazih udeleženih posameznikov ("smo, kar počnemo...").

osebej vabljeni na osrednji dogodek Eventing v torek, 25. maja 2010 po osmi uri zvečer.

V prvem tednu bomo družno stisnili čas in prostor ter ustvarjali diskurz: Boštjan Leskovšek, Stefan Doepner, Ksenija Čerče, Borut Savski, Reni Hofmueller, Effi Tanner, Neven Korda, Maja Smrekar, Marko Košnik, bridA (Sendi Mango, Tom Kerševan, Jurij Pavlica), Aluviana, Milan Kristl, Bojan Andjelković, ManRa (Matjaž Manček in Rafaella Picollo), Damien Stewart, Kolektiv Federacija / Gregor Kamnikar in drugi.

Vsakodnevno od poldneva do polnoči bodo potekale predstavitve, performensi, projekcije, sodelovanja in priprava performativnih situacij in razstavnih objektov.

Teme: participatorni projekti, interaktivni in generativni sistemi, kibernetika in njene izpeljanke, bio-umetnost, bio-diverziteta, analogna/ fuzzy logika, nano tehnologija... in umetnost. Mediji: senzorji, fizični vmesniki, instrumenti, programski vmesniki, zvok, glasba, umetnost zvoka, noise, algoritmični zvok, generativni video, videografike, robotika, arduino, doepfer, midi, netTV, prenosi na Radio Študent.

Podrobnejši program bomo sporočili sproti.

Cirkulacija 2 je intermedijska kolektivna platforma, ki skuša raziskati prostor t.i. totalne umetnosti. Osnova tega je vseobsegajoči dogodek, ki poudarja pomembnost socialnega tkiva vseh prisotnih. Pri tem sta pomembna improvizacija in adaptacija v realnem času in realnemu prostoru - torej odnošanje (besedna izpeljanka "odnosov"). Osnova estetskih izrazov so t.i intermedijske aktivnosti, ki jih ponavadi povezujemo s tehnološko umetnostjo, vendar te definicije razumemo široko metaforično - tako je tehnologija tudi tehnika dogovarjanja in samouravnavanja. Idejne temelje tako lahko najdemo tudi v rabi izrazoslovja kibernetskih oziroma sistemskih teorij. Te se obilno ukvarjajo z definicijami "živega", "avtonomnega" - torej tudi samoorganiziranja, samoidentificiranja in samoprodukcije.

Za svoje delo je Cirkulacija 2 nedavno prejela priznanje Zlata ptica, ki jo je podelila Liberalna akademija za področje glasbe.

24. maj - 28. maj 2010 (= živi performativni del)

Vabljeni v galerijo Alkatraz na Metelkovi na pokušnjo naprednih umetniških praks iz domače tehnološke kuhe z dodatki iz tujine. Enotedenski dogodek  v sklopu razširjene platforme Cirkulacija 2 je še ena v nizu vaj kreiranja socilanega tkiva, smisel pa je najlažje poiskati v estetskih izrazih udeleženih posameznikov.

Posebej vabljeni na otvoritveno serijo v torek, 25. maja po osmi uri zvečer. Sicer bodo vsakodnevno od poldneva do polnoči potekale predstavitve, performensi, projekcije, sodelovanja in priprava performativnih situacij in razstavnih objektov.

Sodelujejo: Bostjan Leskovšek, Stefan Doepner, Ksenija Čerče, Borut Savski, Reni Hofmueller, Neven Korda, Maja Smrekar, Marko Kosnik, bridA (Sendi Mango, Tom Kerševan, Jurij Pavlica), Aluviana, ManRa (Matjaz Manček in Rafaella Picollo), Kolektiv Federacija / Gregor Kamnikar, Milan Kristl, Jaka Berger, Natasa Živkovič, Bojan Andjelkovič in se kdo.

Program, doslej znan:

Torek, 25.05.2010

začetek ob 11.00, nato različne sinergije

med 14.00 in 16.00 se lahko oglasite v Stari elektrarni, kjer Gregor Kamnikar predstavljajo eno od različic projekta M (http://m.ops.si), ki ga bo nato v četrtek v obliki 3.0.1 predstavil tudi pred galerijo Alkatraz.

po 20.00 uri:
Stefan Doepner - Walking Tent (Sotor, ki hodi)

po 21.00 uri:
Ekspandirana Cirkulacija 2 - zvočno vizualna situacija

24.00 - 02.00: prenos na valove Radia Student
Sreda, 26.05.2010

začetek ob 11.00, nato različne sinergije

tekom dneva: bridA (Sendi Mango, Tom Kersevan, Jurij Pavlica) - video akcija v javnem prostoru

tekom dneva: Marko Kosnik bo za izvajalce dnevnega programa in zainteresirano publiko predstavil postopke petja, s katerimi lahko akterji vzbujajo k resoniranju notranjščino svojih teles. Z izpeljavo osnovnih tehnik je mogoce pristopiti k skupinskemu petju, utemeljenem na glasovnem samouravnavanju celotnega zbora.

po 20.00 produkcija = peformens = koncert
Četrtek, 27. maja 2010

tema dneva naj bi bilo široko polje biologije, ki se meša s tehnologijo in - umetnostjo
- ob 12.00 začetek
- ob 17.00 Brezglavi kozliček - pripravlja Stefan Doepner
- tekom popoldneva: progresivna nano video intervencija bridA
- ob 20.00 Reni Hofmueller: bio-deverziteta, naključni zvoki meteoritov in notranji zvok stavb
- ob 21.00 Gregor Kamnikar: M različica 3.0.1 (govorni zvočno-vizualni performens http://m.ops.si)
- po 22.00 Razširjena Cirkulacija 2: situacija, 4.dan
Petek, 28. maja 2010

tema dneva naj bi bila sistemi, nekateri zanimivi matematični koncepti (fuzzy logika, vzorci), itd
- ob 12.00 začetek delovnih priprav
- ob 21.00 ManRa (Catania / Ljubljana) - Synestension: audiovizualni performans Raffaella Piccolo: slikanje v živo, video Matjaž Manček: zvok, elektronika v živo, kontaktni mikrofoni www.synestension.org
- ob 22.00 Aluviana z gostjama Majo Smrekar in Natašo Živkovič (zvočno-vizualni performens)


Performativno dogajanje se nadaljuje tudi v četrtek in petek z intervencijami ManRa (Rafaella Piccolo in Matjaž Manžek), projektom M Gregorja Kamnikarja, koncertom Aluviana v sodelovanju z Natašo Živkovič in Majo Smrekar, nastopi tudi tolkalec Jaka Berger s prvoposkusnim računalniškim vmesnikom za tolkala, itd.

Program lahko v živo ali s sproti posnetimi video arhivi spremljate tudi na Cirkulacija TV na www.3via.org/video

Okvirne teme: participatorni projekti, interaktivni in generativni sistemi, kibernetika in njene izpeljanke, bio-umetnost, bio-diverziteta, analogna/ fuzzy logika, nano tehnologija... in umetnost. Mediji: senzorji, fizični vmesniki, instrumenti, programski vmesniki, zvok, glasba , umetnost zvoka, noise, algoritmični zvok, generativni video, videografike, robotika, arduino, doepfer, midi, netTV, prenosi na Radio Študent.

Cirkulacija 2 je intermedijska kolektivna platforma, ki raziskuje prostor t.i. totalne umetnosti. Osnova je vseobsegajoči dogodek, ki poudarja samoorganiziranje socialnega tkiva vseh prisotnih. Pri tem sta pomembna improvizacija in adaptacija v realnem času in realnemu prostoru - torej odnosanje (besedna izpeljanka 'odnosov'). Osnova estetskih izrazov so t.i intermedijske aktivnosti, ki jih ponavadi povezujemo s tehnološko umetnostjo, vendar te definicije razumemo široko metaforično - tako je tehnologija tudi tehnika dogovarjanja in samouravnavanja. Idejne temelje tako lahko najdemo tudi v rabi izrazoslovja kibernetskih oziroma sistemskih teorij. Te se obilno ukvarjajo z definicijami 'živega', 'avtonomnega' - torej tudi samoorganiziranja, samoidentificiranja in samoprodukcije.

Za svoje delo je Cirkulacija 2 nedavno prejela priznanje Zlata ptica, ki jo je podelila Liberalna akademija za področje glasbe.

www.3via.org/cirkulacija

www.3via.org/cirkulacija

Foto: Jasmina Klančar

Cirkulacija Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.Klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.Klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.Klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.Klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.klancar Razširjena Cirkulacija 2 v galeriji Alkatraz: Concourse = Discourse,fotoJ.klancar