Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Brina Ivanetič: Lupina

03 December 2018 > 20 December 2018 Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Brine Ivanetič: Lupina, v ponedeljek, 3. decembra ob 19:00, v Kino Šiška (Kamera).

Postavitev Lupina Brine Ivanetič vabi, da iz vrveža vsakdana vstopimo v premišljeno konstruirano zatemnjeno kocko, v kateri se zazremo v izmenično osvetljene maske, ki so služile za terapije bolnikov na onkologiji. V zanjo značilnem kiparskem raziskovanju odsotnosti umetnica tokrat uporabi dejanske sledi: maske kot odtis, lupino odsotnih subjektov in posnetke dihanj drugih, prav tako odsotnih oseb. S postavitvijo v prostor, obkrožen z družabnim, sproščujočim življenjem pa namigne še na neko drugo odsotnost – prevladujočo odsotnost misli na smrt v sodobni družbi.

Iza Pevec

Brina Ivanetič (1987) je diplomirana kiparka, za svoje diplomsko delo pa je prejela Prešernovo nagrado ALUO. V preteklih letih je sodelovala na večih skupinskih razstavah doma in v tujini, ena izmed njenih zadnjih samostojnih razstav (Vdih/Izdih) je bila leta 2017 v galeriji Alkatraz. V svojih delih se sooča z nezaželenimi vidiki človeške eksistence kot so strah, tesnoba, medčloveška odtujenost in smrt. Pogosto razmišlja o človeškem telesu, ki pa je redefinirano v svojo negativno formo in se tako izmika klasičnemu razumevanju figuralike. Pozornost namreč obrača predvsem k vprašanjem odsotnosti in njene vizualizacije – njena dela pa se tako znajdejo v inherentno kiparskem preigravanju materialnega in nematerialnega.

 


Organizacija: KUD Mreža/Alkatraz Gallery in Kino Šiška
kuratorka: Iza Pevec.

Fotografija: Nada Žgank.


Vstop prost.

lass="alignnone size-full wp-image-14394" src="https://galerijalkatraz.org/wp-content/uploads/2018/11/Brina-Lupina.jpg" alt="" width="3008" height="2000">