Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Neven Korda: Želja je desire / Desire is Želja

17 Julij 2018 > 20 Julij 2018 Vljudno vabljne_i na intermedijsko postavitev video objektov Nevena Korde "Želja je desire / Desire is Želja". Postavitev bo na ogled v galeriji v torek, 17. julija in sredo, 18. julija. Spremljevalni program: 18. julij, ob 20. uri: Nikoli na svojem – zaključni performans galerijskega dela postavitve. 19. in 20. julija - intermedijska postavitev video objektov v umetnikovem ateljeju nad Galerijo Alkatraz.

Želja je desire / Desire is Želja je postavitev v formatu Odprtega ateljeja. Atelje bo odprt v galeriji, nato bo galerija odprta v ateljeju. Na manifestativni ravni je to  samostojna in všečna vizualna oprema javnega – galerijskega prostora.

Tema postavitve je intermedijskost. Ta začarana, skrivna reč. Zatočišče zbeganih razlaščenih ustvarjalnih množic. Povsod je in se razrašča, kot luže med dežjem. Intermedijska umetnost je spolzek teritorij. Drsališče. Obenem je v postavitvi tematizirano  vračanje k želji, kot sestavnemu delu naslova: Triumf želje, Vedno ta želja, Moč želje. Nadaljevanje ukvarjanja z željo tukaj pomeni divje tehnološko in miselno približevanje intermedijskemu polju preko videa. Dve veliki neizčrpni temi: želja in video.

V razstavljenih video objektih je upodobljena današnja prevladujoča usoda polja vizualnih umetnosti, pri kateri se dogajanje vizualnosti odvija na začasnih predmetih.  Razstavljeni video objekti le gostujejo na predmetih (ki so obenem orodja pri delu v ateljeju) in isti predmeti so nosilci različnih objektov. Vsebina objektov so v različne vizualne atmosfere zajemani in procesirani podatki.

Trajnejša pridobitev postavitve Želja je Desire / Desire Is Želja bo množična izselitev trakov iz video kaset na monumentalni stolp za projekcije. Naj magnetni trak zavrže svojo homogeno določeno uporabno vlogo in se brezkoristno obesi visoko gor na stolp. Mogoče bo lepo.

Neven Korda gradi izvirno, na področju intermedijskih umetnosti prepoznavno, in od prevladujoče atmosfere drugačno ustvarjalno govorico. Videz sodobnih tehnoloških procesov reflektivno in raziskovalno umešča v polje umetnosti.

Produkcija: Neven Korda
Koprodukcija: Galerija Alkatraz
Pomoč pri izvedbi: +MSUM, SCCA-Ljubljana