Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zinkubator #5

18 Maj 2018 Vabljene_i vse_i, ki vas zanimajo fanzini in sodobna umetnost na peti dogodek v sklopu projekta "Zinkubator", v petek, 18. maja, ob 21.uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

V okviru projekta ZINKUBATOR bomo najprej ogledale_i trenutno razstavo v Galeriji Alkatraz ter se nato  pogovorile_i o njej. Skupaj bomo odkrivale_i skrite in odkrite pomene, sporočila in zagate razstavljenih del ter reflektirale_i pomembnost (ali nepomembnost) tem, ki jih razstava izpostavlja. Vaša mnenja, komentarji in ideje bodo zelo dobrodošli!

Nato pa bomo odkrivali svoje kreativne potenciale in sicer skozi medij fanzina. Fanzin je v zadnjih letih zelo priljubljen medij, ki tudi v slovenskem prostoru doživlja razcvet. Fenomen fanzina izhaja iz subkultur in alternativnih gibanj ter je, kot DIY in samozaložniška forma, znan po tem, da omogoča svobodno, necenzurirano izražanje idej, hitro izdelovanje ter široko distribucijo. Najprej vam bomo predstavili zgodovino kulture fanzinov, vam pokazali zanimive primere le teh ter jih nato skupaj z vami ustvarjali.

Toplo vabljeni na druženje in ustvarjanje, razmišljanje in izražanje, fino bo! Za ves material bo poskrbljeno. Mentorici: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc.

Vodja projekta: Nevena Aleksovski.

Koprodukcija: KUD Mreža / Galerija Alkatraz
Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.