Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

23. Mesto žensk: Kvir gibi

09 Oktober 2017 Vabljene_i na Kvir gibe - projekcijo eksperimentalnih feminističnih in kvir filmov, po izboru Anne Linder, v ponedeljek, 9. oktobra 2017, pb 19.00, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Projekt je del 23. Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti - Mesto žensk.

Predvajanje kratkih filmov, 60’
Pet eksperimentalnih feminističnih in kvir filmov z obsegom devetdeset let, ki jih je v okviru svojega zanimanja za gibljive slike, gibanje in glasbo izbrala Anna Linder.

IZBOR: Anna Linder

PROGRAM:
­ GERMAINE DULAC Teme variacij, 1928
­ MARCELLE THIRACHE S………….ELLE, 1990
­ KLARA LIDÉN Ogrevanje: Hermitage narodno gledališče, 2014
­ MAJA BORG MOŠKI, 2016
­ MARIE LOSIER Nočna ptica, 2016
V okviru projekta Uprizarjati spol – ples razlik.

Anna Linder je dejavna feministka, umetnica, kuratorka in producentka. Njeno delo je bilo, med drugim, prikazano na ICT v Londonu, v Modernem muzeju v Stockholmu, na filmskem festivalu Tribeca v New Yorku, festivalu IFFR v Rotterdamu, festivalu Images v Torontu, Mednarodnem filmskem festivalu v Edinburgu in na Arsenal Experimental v Berlinu.
Germaine Dulac je bila ena od prvih feminističnih filmark in ključna figura francoske avantgardne scene dvajsetih let 20. stoletja.
Marcelle Thirache je svojo umetniško pot začela s fotografijo, kasneje pa razvila nenavadno spretnost ročnega slikanja na Super 8 filmski trak.
Klara Liden improvizira z oblikami, ki pogosto posnemajo obstoječe strukture, da bi se izognile njihovi nadzorovalni funkciji.
Maja Borg v svojem delu že desetletje raziskuje pomenoslovje vizualnega jezika in eksperimentira z oblikami, da bi vsebino potisnila preko meje uveljavljene misli.
Marie Losier je filmarka in bivša kuratorka, ki je ustvarila številne filmske portrete avantgardnih režiserk, glasbenic in skladateljic.

Organizacija: Mesto žensk.
V sodelovanju z: KUD Mreža/Galerija Alkatraz
Podpora: The Swedish Arts Council.

Vstopnina: 7/5€.