Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Neven Korda: Spomini na izgnanstvo

21 Avgust 2017 > 31 Avgust 2017 Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Nevena Korde "Spomini na izgnanstvo", v ponedeljek, 21. avgusta 2017, ob 20.00 v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

Spomini na izgnanstvo. Na nepripadnost. Med izgnanstvom in eksodusom. Med inovacijo in novim poljem.

Instalacija Spomini na izgnanstvo raziskuje lepo v izražanju čustvenih, poetičnih stališč sodobnega človeka. Orodje za to je intermedijski krogotok videa in drugih signalov, ki ustvarjajo izdelek v realnem času – tj. izdelek, ki ga ni, ko so aparati ugasnjeni. Cilj in namen samega orodja je omogočiti zrenje. To je doseženo z uporabo postopkov avtonomnih samozadostnih struktur ali kompozicij. V živo modulirane projekcije – video svetloba na virih, v zraku, na ekranih, na odsevnih predmetih ... Vse je napolnjeno z odboji, poetično, fantastično.

Howard Slater piše o samo-eksodusu, kot edinemu preostalemu sredstvu, s katerim se lahko človek realizira v obdobjih, ki so po S. Lazarusu brez zgodovine, brez politike. Vse je v nenehnem kroženju, kot v eni od pesmi pravi Gary Snyder. Spomini na nedavni začetek novega stoletja, ki se je začelo brez zgodovine, brez politike, tako kot se je prejšnje končalo.

Produkcija: Neven Korda
Koprodukcija: KUD Mreža/Galerija Alkatraz.
Kontakt: ksnkord@guest.arnes.si ali 041 376 283.
Zahvale: +MSUM, Friendly Production, Ida Hiršenfelder, SCCA - Ljubljana, Slavko Glamočanin,

Projekt je realiziran s podporo Mestna občina Ljubljana.

Kordina intermedijska praksa je raziskovanje in uporaba video signala kot nosilca sporočila onstran žanrov ali vsebin, ki jih video posreduje. Raziskuje, prakticira in beleži čisto video umetnost.  Kordin vizualist je Barbato Kanak. Ustvarja umetne situacije, ki potrebujejo interakcijo telesa, glasu, zvoka in videa v živo z računalniškim posredovanjem. Bil je režiser in avtor gledaliških predstav, večmedijskih instalacij in video objektov, ter  mentor in izvajalec delavnic uporabnega videa. Dejaven je bil tudi na področju arhiviranja in ohranjanja video zapisov.