Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Alkatrazove ustvarjalnice: delavnica Spoznajmo les in vodstvo po AKC Metelkova mesto

29 Maj 2016 Obveščamo Vas, da bomo v Galeriji Alkatraz izvajali otroško delavnico: "Spoznajmo les!" in vodstvo po AKC Metelkova mesto, v četrtek 29. maja, ob 10.00. Dogodek po potekal v okviru programa Alkatrazovih ustvarjalnic in je namenjen skupini otrok iz Vrtca Mojca v Ljubljani. Delavnico vodi Dejan Pfeifer.

Metelkova mesto je urbano pribežališče prav posebnih umetnikov in rokodelcev. Znotraj AKC Metelkova mesto si je uredilo ateljeje okoli štirideset ustvarjalcev. Z vstopom v ta intimni, vendar ustvarjalno in vizualno raznoliki prostor se nam bo odprl pogled v bogato umetniško dejavnost, ki je za AKC Metelkova mesto značilna že od začetka.  Ustvarjalec Dejan Pfeifer nam bo razkazal svojo delavnico in nam predstavil različne tipe lesa in tehnike dela z njimi. Na koncu bomo skupaj izdelali skulpturo. Delavnica poteka v okviru projekta Alkatrazove ustvarjalnice.

Po končani delavnici se bomo odpravili na sprehod po skritih kotičkih AKC Metelkova namenjenih otrokom: spoznamo Škratov vrt in se bomo igrali z inštrumenti, ki so jih izdelali metelkovski ustvarjalci. Obiščemo tudi Hajlends park, ki je poln zanimivih skulptur in igrač, povzpnemo se na metelkovski Razgledni stolp in si ogledamo skrivnostne Golume na stavbi Hlevi.