Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Risarski jam session v Galeriji Alkatraz

29 Oktober 2016 Obveščamo Vas, da so se v Galeriji Alkatraz pričela izvajati srečanja v sklopu projekta "Risarski jam session". Srečanja organizira skupina vizualnih umetnikov_ic. Več informacij spodaj.

Projekt je mišljen kot sodelovanje vizualnih umetnic_kov različnih starosti, spolov, nacionalnosti ter likovnih izhodišč. Ideja za projekt je nastala iz potrebe razbijanja hermetičnosti individualnih avtorskih izrazov ter prinašanja raznolikih estetskih in konceptualnih dimenzij v samo ustvarjanje dela. Skozi ta pristop se umetniško delo ne tolmači kot končni estetski produkt vendar kot dialog med umetnicami_ki, kot konstantni proces, fluidna, živa, spremenljiva kategorija, ki vključuje raziskovanje, učenje in izmenjavo idej ter različnih umetniških praks.

V projektu, galerija postaja začasni in občasni atelje za umetnice_ki, ki se tu redno srečujejo in skupaj ustvarjajo. Proces je spontan in nepredvidljiv, intimen in intuitiven. Nastala dela bi po enem letu bila razstavljena v galeriji,  vendar skupaj z in situ risarsko intervencijo sodelujočih umetnikov v sam prostor galerije. Mišljeno je, da se projekt dolgoročno razvija ter, da se odvija vsako leto  z novo skupino sodelujočih umetnic_kov. Tako tudi sam prostor galerije dobiva nov namen in postaja prostor ustvarjanja ne le razstavljanja umetniških del.

Sodelujoče_i: Nevena Aleksovski, Ivana Bajec, Maks Bricelj, Miha Perne, Adrijan Praznik, Zoran Pungerčar, Iva Tratnik, Leon Zuodar in dr.