Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanda Vilela / interaktivna inštalacija

21 April 2005 > 03 Maj 2005

Vanda Vilela se je rodila v Lizboni leta 1968. Leta 1995 je zaključila študij slikarstva na lizbonski umetniški akademiji. Od leta 2000 pa poučuje smer slikarstvo na umetniški šoli v Lizboni. Razstavljala je po Portugalskem, Španiji, Italiji, Nizozemskem,… Njena dela najdemo v nekaterih privatnih zbirkah ter postavljena so tudi v različnih javnih prostorih.

Vanda Vilela je portugalska umetnica, ki se bo prvič predstavila slovenski publiki v galeriji Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Glavna nit njenih del je pogosto igra skozi to pa avtorica skuša interaktivno povezovati opazovalca in opazovani objekt. Instalacija z naslovom “Pocket paintings and other ways” bo sestavljena iz puzzle igre, ki bo razprostrta po galerijskem prostoru na trdnem podstavku prekritem z rdečim prtom ter 30 slik, ki bodo visele po stenah. Med slikami in puzzli obstaja medsebojna povezava zato bodo predstavljeni kot celota.

Vse skupaj bo predstavljeno kot nekakšna igra na srečo, kjer bodo obiskovalci povabljeni, da kupijo posamezno sliko na kateri se bo lahko skrivala vaša sreča. Nadaljevanje odkrivanja sreče pa se bo odvijalo izven galerijskega prostora v javnem prostoru.
Delo Vande Vilela ironizira to večno iskanje sreče človeka na vseh ravneh življenja pa tudi v umetnosti.

Vanda Vilela / interaktivna instalacija Vanda Vilela / interaktivna instalacija Vanda Vilela / interaktivna instalacija Vanda Vilela / interaktivna instalacija Vanda Vilela / interaktivna instalacija