Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Laura Oldade in Diego Ulises Ferreiro v Science Café

10 Oktober 2016 Vljudno vabljene_i na srečanje z Lauro Olalde in Diegom Ulisesom Ferreiro, v okviru dogodka "Science Café", v ponedeljek, 10. oktobra 2016, ob 19.30, v RAMPA Labu, Kersnikova 4.

V ponedeljek, 10. oktobra bomo v RAMPA Labu na Kersnikovi, organizirali drugega v seriji Science Café-jev, niza neformalnih pogovorov v redakciji Galerija Kapelica / Kapelica Gallery, RAMPA Laboratorija in Bio Tehna, kjer se v klubskem vzdušju srečujemo z izjemnimi posameznicami_ki, ki s svojim raziskovanjem stopajo po robovih umetnosti, znanosti in možnih tehnologij.

Obstajajo teme, ki so tako zapletene in težavne, da se je kljub njihovi usodni pomembnosti o njih skoraj nemogoče pogovarjati. Nekaterih stvari ni mogoče ujeti v pogled, za nekatere še nimamo primernih besed. Lahko o njih razmišljamo, ne moremo pa jih še imenovati.

Tokratni dogodek bo v sodelovanju s KUD Mreža / Galerija Alkatraz s festivalom Mesto žensk, na katerem bo Laura Oldalde (ARG) predstavila svoje delo in sodelovanja z znanstveniki pri svojih umetniških projektih “Dogmatic Introversion” in E.painting, ki sta bila narejena na samih mejah znanosti in umetnosti. Laura večino svojih projektov izvaja v sklopu kolektiva Proteus, katerega poleg nje sestavljajo še drugi umetniki, znanstveniki in družboslovci. Znanstvenik Diego Ulises Ferreiro, doktor biokemije in tudi član kolektiva Proteus bo v pogovoru sodeloval preko videopovezave iz Buenos Airesa. 'Šefica sale' bo Mojca Kumerdej, ki bo pogovor tudi moderirala.

_____________________________________________

Dogodek je del mednarodnega projekta DITOs (Doing It Together Science / Soustvarjamo znanost, http://togetherscience.eu/), ki ga podpira Evropska komisija – Obzorje2020.

Projekt DITOs spodbuja nove pristope k znanosti in inovacijam, ki premikajo težišče znanstvenih raziskav in inovacij iz domene profesionalnih znanstvenih institucij v področje aktivne participacije javnosti. Vloga Zavoda Kersnikova v projektu je ustvarjati pogoje za srečevanje umetnikov, znanstvenikov in raziskovalcev, ki nas navdihujejo s svojim nekonvencionalnim, intuitivnim in nedisciplinarnim delom.