Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Neven Korda: Razstava/ Exhibition. Se je in se je lahko. Seje in seje lahko.

22 Avgust 2016 > 30 Avgust 2016 Vljudno vabljeni k ogledu intermedijske razstave "Seje in seje lahko" Nevena Korde, ki bo na ogled od ponedeljka 22. avgusta do torka, 30. avgusta 2016, na Škratovem vrtu, AKC Metelkova mesto.

Neven Korda: Razstava / Exhibition

Se je in se je lahko. Seje in seje lahko.

intermedijska instalacija, Škratov vrt, AKC Metelkova mesto

22. - 30. avgust

Odprto čez dan in zvečer

avtor: Neven Korda

Intermedijska instalacija "Razstava, seje in seje lahko" bo postavljena na odmaknjenem in mirnem delu Metelkove mesta, ki je urejen v Škratov vrt. Gre za projekt, ki združuje umetniška raziskovanja in uporabne možnosti izraznih metod, ki sodijo v področje intermedijskih umetnosti. Razstavljene bodo svetlobne atmosfere, vizualizacije na zidu in video objekti. Vsak večer bodo avtorske video projekcije.

produkcija: Neven Korda
koprodukcija: KUD Mreža /Galerija Alkatraz
zahvala: +MSUM, Jalla Jalla, SCCA-Ljubljana, Janez Štamberger, Brane Ždralo, Borut Kumperščak.

Petek, 26. 08. ob 21.30 Projekcija dveh dokumentarcev: Staro in novo in Poletje. Filma sta nastala v radikalno različnih produkcijskih načinih, relativno kmalu en za drugim. Združuje ju specifičen avtorjev pristop formi dokumentarca.

Ponedeljek, 29. 08. ob 21.00. Palačinka imenovana Urbanistična avtonomija. Dejstvo, da je pozaba hitrejša od spomina, kaže na neko pomembno reč. Namreč na to, da spomin ni nekaj hipnega, v hipu zabeleženega, temveč je proces. Uvodoma bo avtor podal nekaj dokumentiranih iztočnic o konstrukcijah simbolnega prostora v času. Problematiziral bo pomene pojmov: heterotopija, heteronomija, hegenomija, utopija, avtonomija, gentrifikacija. Legalna in ilegalna heteronomija. Vprašal se bo, ali je mogoča konstrukcija simbolnega prostora, ki bi onemogočala spremembo avtonomije v črno gradnjo. Problematična je sprememba značaja medsebojnih odnosov subjektov na Metelkovi iz heteronomnih v avtonomne, kar je povezano s spremembo delovanja navzven, ki se iz avtonomnega spreminja v heteronomno. Trenutno sta v +MSUMu na razstavi Utopije, prav tako z vidika simbolnih prostorov v času, razstavljena dva avtorjeva dela: Scenosled AKC Metelkove mesta in Borghesia 1983 – 1989.

Torek, 30. 08. Sklepno dejanje in ogled instalacije Razstava avtorja Nevena Korde, s podnaslovi Se je in se je lahko, ter Seje in seje lahko. Ob 21.30 bo kratko avtorjevo predavanje o konceptualni seriji Novi Novi filmi, ter projekcija izbora teh del. Namen projekcije in pogovora je v javnosti obeležiti na novo urejeno predstavitev teh filmov na portalu DIVA.

V primeru hudega dežja bo projekcija v Projektni sobi SCCA,v pritličju Metelkove 6.

Neven Korda je diplomirani sociolog, režiser, videast in večmedijski umetnik z raznoliko umetniško prakso na področju performativnih in projiciranih umetnosti. Sodobne tehnološke procese umešča v polje umetnosti na reflektiran in raziskovalen način. Gradi izvirno, na področju intermedije prepoznavno in od prevladujoče atmosfere drugačno ustvarjalno govorico.

www.korda-art.si