Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Beli sladoled books and zines: (P.P.Z.M.U.P.) Prezentacija procesa zasnove in materializacije umetniške publikacije

11 Maj 2016 > 30 Junij 2016 Vljudno vabljeni na otvoritev razstave avtorjev Beli sladoled books & zines z naslovom "Prezentacija procesa zasnove in materializacije umetniške publikacije (P.P.Z.M.U.P.)", v sredo, 11. maja 2016, ob 19.00, v Kino Šiška, Ljubljana.

Razstava Beli sladoled books & zines z naslovom Prezentacija procesa zasnove in materializacije umetniške publikacije (P.P.Z.M.U.P.) je usmerjena v prezentacijo risbe kot avtonomnega umetniškega medija skozi proces od snovanja do oblikovanja umetniške publikacije. Risba deluje kot odprt prostor, ki nudi neskončne načine in možnosti nadgrajevanja umetniške forme. S preprostimi sredstvi kot so črte, s tehniko kolažiranja podob na nekovencionalnih podlagah, umetnika sestavljata in oblikujeta zgodbe. Leon Zuodar v zvezkih različnih formatov in v časopisih lepi matrice risb, kjer so poleg figur še črkovna znamenja, črte, različni simboli ali detajli podob, ki delujejo kot odtisi iz kartonskih šablon. Miha Perne ravno tako v t. i. knjigi umetnika z likovnim jezikom beleži odmeve, zapise in osebne spomine, s katerimi se vsakodnevno srečuje. Podobe in njihovi pomeni, motivi, ki jih avtorja črpata iz stvarnosti ter jim s preoblikovanjem in spajanjem dodajata avtentičnost, so matrice slehernikove stvarnosti.

Miha Perne – rojen leta 1978 v Ljubljani. Leta 1997 je maturiral na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo (Ljubljana), smer fotografija. Leta 2004 je diplomiral na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo. Leta 2005 je z Leonom Zuodarjem ustanovil slikarsko skupino Beli sladoled. Leta 2011 sta ustanovila založbo Beli sladoled books and zines in za svoje delo leta 2011 prejela Nagrado skupine OHO. Perne ustvarja na področju slikarstva, grafike in stripa. Vrtnari.

Leon Zuodar – rojen leta 1977 v Postojni. Po končani srednji šoli v Postojni je leta 2004 diplomiral na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, smer slikarstvo. Leta 2005 je z Mihom Pernetom ustanovil slikarsko skupino Beli sladoled. Med 2007−2009 je bil član umetniške skupine/ projekta Art of Asfalt. Leta 2011 sta s Miho Pernetom ustanovila založbo Beli sladoled books and zines in za svoje delo prejela Nagrado skupine OHO. Zuodar je leta 2014 postal tudi soorganizator programa v galeriji Hiše kulture v Pivki. Rolka.

http://www.belisladoled.org/

Kustosinja razstave in avtorica besedila: Jadranka Plut.
Organizacija: KUD Mreža/Galerija Alkatraz in Center urbane kulture Kino Šiška.

Center urbane kulture Kino Šiška je odprt vsak dan od 8.00 do 23.00.

Beli sladoled books and zine: (PPZMUP) Prezentacija procesa zasnove in materializacije umetniške publikacije