Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Nina Slejko Blom in Conny Blom predstavljata: Klara Sax – Spet se dogaja

18 Maj 2016 > 10 Junij 2016 Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave "Nina Slejko Blom in Conny Blom predstavljata: Klara Sax – Spet se dogaja", v sredo, 18. maja 2016 ob 20. uri v Galeriji Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

Nina Slejko Blom in Conny Blom se v svojih umetniških praksah ukvarjata z različnimi problemi in pri tem uporabljata tudi različne medije. Slejko Blom je predvsem slikarka, ki v svojem delu povezuje osebno in intimno s kritiškim odnosom do sveta umetnosti, medtem ko Blom preučuje hierarhije in pri tem uporablja različne medije ter sodobne tehnologije.

Na tokratni razstavi umetnika predstavljata delo Klare Sax, ki v Sloveniji razstavlja prvič. V svojih projektih, ki v končni fazi navadno zavzamejo obliko večmedijske prostorske instalacije, Klara raziskuje estetske zmožnosti preprostih materialov in kako se ti odzivajo na druge elemente ter prostor, ki ga zasedajo. Pri tem je intuitivna in neposredna, kot svoje osnovno orodje pa pogosto uporablja humor in element presenečenja.

Delo, ki ga predstavlja v Galeriji Alkatraz, je narejeno specifično za ta prostor. V osnovi gre za zvočno-prostorsko instalacijo, ki namiguje na skorajšen konec sveta, kot ga poznamo. Ob instalaciji je mogoče razmišljati o stvareh, ki so bile in še bodo, ki se ciklično vračajo in oddaljujejo ter o tem, kako spoznanje o drugem-od- domnevnega avtorja vpliva na doživetje umetnine.
http://klarasax.blogspot.se/

Kustosinja razstave je Mojca Grmek.

…....
Nina Slejko Blom (1982) je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani in magistrirala na Valand School of Fine Art v Gothenburgu na Švedskem. Svoje delo je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah po vsem svetu, med drugim na Moskovskem bienalu mlade umetnosti, v MMoMA (Moscow Museum of Modern Art) v Moskvi in v mestni galeriji Kalmar na Švedskem, pri nas pa na 7. trienalu U3, v MGLC v Ljubljani in v UGM v Mariboru. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Poleg umetniške kariere skupaj s svojim možem, švedskim umetnikom Connyem Blomom vodi center za sodobno umetnost CAC Bukovje Landskrona. Živi in dela v Landskroni na Švedskem.

ninaslejko.com

Conny Blom (1974) je magistriral na Valand School of Fine Art v Gothenburgu na Švedskem. Dela kot zunanji raziskovalec na univerzi v Lundu. Svoje delo je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah po vsem svetu, med drugim na Moskovskem bienalu mlade umetnosti, MuseumsQuartieru na Dunaju, MmoMA v Moskvi, DOX Centre for Contemporary Art v Pragi, Casino Luxembourg – Forum d'art Contemporain v Luksemburgu, v UGM v Mariboru in na 29. grafičnem bienalu v Ljubljani. Je vodja centra za konceptualno umetnost CAC Bukovje Landskrona, ki ga je ustanovil skupaj s svojo ženo, slovensko umetnico Nino Slejko Blom. Živi in dela v Landskroni na Švedskem.

connyblom.com