Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Alkatrazove ustvarjalnice: delavnica izdelovanja mozaika

04 Maj 2015 Obveščamo Vas, da bomo v ponedeljek, 4. maja 2015, ob 10.00 izvajali delavnico izdelovanja mozaika, ki jo bo vodila Tina Drčar. Delavnica je del projekta "Alkatrazovih ustvarjalnic" in spremljevalnega programa ob razstavi "Z glavo skozi zid - zidne poslikave", ki je na ogled v Avli Ministrstva za kulturo RS in je namenjena skupini iz vrtca Mladi rod, v Ljubljani.

Tokratna ustvarjalna delavnica, ki poteka v sklopu Alkatrazovih ustvarjalnic, je namenjena otrokom od 5 – 6 leta starosti. Otroci si bodo najprej ogledali razstavo umetnice Noemi Veberič Levovnik V iskanju nočnega življenja v Galeriji Alkatraz, nato spoznali mozaik, ki krasi zunanjo steno razstavišča.

Delavnico, ki je del spremljevalnega programa ob razstavi Tine Drčar Z glavo skozi zid - zdne poslikave, bo vodila umetnica, izkušena organizatorka več otroških delavnic. Skupaj z njo bodo otroci naprej pobarval mavčne odlitke v obliki npr. živali ki jih je izdelal metelkovski kipar Rok Mohar in jih nato nalepili na steno in s tem oblikovali skupni mozaik. Tako bomo otrokom vsebinsko in formalno približali koncept Ustvarjanja mozaikov ter jih seznanili z uporabo recikliranih materialov pri ustvarjanju umetniškega dela. Nastali mozaik bo integralni del umetniško edinstvenega prostora AKC Metelkova mesto.

Delavnica izdelovanja mozaika Delavnica izdelovanja mozaika Delavnica izdelovanja mozaika Delavnica izdelovanja mozaika Delavnica izdelovanja mozaika