Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto

20 April 2015 Obveščamo Vas, da bo v ponedeljek, 20. aprila 2015, ob 14. uri, vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto. Vodstvo je del spremljevalnega programa razstave Z glavo skozi zid in je organizirano za uslužbenke_ce Ministrstva za kulturo,

Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto. Vodstvo je del spremljevalnega programa razstave Z glavo skozi zid, ki poteka v Avli Ministrstva za kulturo. Na dogodku si bomo ogledali zidne poslikave “in situ” skupaj z umetnico Tino Drčar, ki bo poleg obširnejše razlage posameznih del opisala tudi procese nastajanja teh umetniških intervencij.

Namenoma nikoli dokončna zunanja podoba AKC Metelkove mesta, ki ponuja v Sloveniji, še nikoli videno: javno umetnost, ki nastaja iz ustvarjalnih pobud umetnikov in rokodelcev, ki delujejo v prostorih AKC Metelkove mesta, mednarodnih umetnikov in mlajše generacije umetnikov, ki nima prostorov znotraj Metelkove.
Ena od umetnic, ki že vrsto let sodeluje pri urejanju zunanjih površin v sklopu Urbanih likovnih projektov je Tina Drčar slikarka, ki je s svojim prepoznavnim stilom oplemenitila marsikatero metelkovsko fasado.

„Tinino likovno raziskovanje/popotovanje črpa iz bogate zgodovinske zakladnice umetnosti grafitov, street arta, in stenskega slikarstva. Za njena dela so značilna ploskovitost, poudarjanje kontur, ter barvitost, kar lahko povežemo z naivno umetnostjo.

Umetnica je zelo hitro odkrila svoj slikarski interes in skušala iznajti najustreznejši svež izraz za posredovanje svojih vsebin. Pri njenih podobah se prepletajo družbeno-kritične teme ter impulzi notranje spremljave stanj in racionalnih zaznav prostora in časa. Njene podobe izhajajo iz grotesknega gledališča, ki jih iz resničnega življenja umetnica pretvarja/preobrazi v svoj likovni svet. Zanjo je slika način komunikacije, s katerim izraža notranje in zunanje vibracije, stanja in spoznanja, ter sprosti najgloblja občutja.

Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto Vodstvo po zidnih poslikavah umetnice Tine Drčar v AKC Metelkova mesto