Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Damijan Kracina: Sliko bolj na glas

10 Julij 2014 > 11 Julij 2014 KUD Mreža in Galerija Alkatraz vljudno vabita na otvoritev razstave Damijana Kracine:Sliko bolj na glas, v četrtek, 10. julija, ob 21. uri, v Galeriji Alkatraz, AKC Metelkova mesto. Razstava je del projekta Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki, ki je namenjen usposabljanju tehničnega kadra za izvedbo kulturno-umetniških prireditev – oblikovalcev zvoka, oblikovalcev svetlobe, odrskih in galerijskih tehnikov. Razstava bo tudi odprta v petek, 11. julija od 11. od 17. ure.

Udeleženci projekta Zvok in luč – usposabljanje v prireditveni tehniki so minuli vikend v Menzi pri koritu uspešno predstavili znanje s področja ozvočevanja in osvetljevanja koncertov, ki so ga pridobili na devetmesečnem usposabljanju, zdaj pa je pred njimi še zadnja preizkušnja – da se seznanijo z delom galerijskega tehnika in v praksi prikažejo, česa so se naučili.

Mentor Jani Pirnat bo na usposabljanju predstavil temeljne zakonitosti postavljanja razstav v muzejih in galerijah, temelje muzeologije in galeristike ter delo, izzive in tehnične rešitve, ki jih od galerijskega tehnika zahteva dinamično in kreativno delo postavljanja razstav. Z vpletenostjo producenta, umetnika, kustosa in tehnikov bodo udeleženci praktično simulirali medsebojno delovno dinamiko projektnega dela. Spoznali bodo faze postavljanja in organizacijo dela: vlogo in naloge tehnika, načrtovanje izvedbe, dokumentacijo, povezano s postavljanjem razstav, rokovanje z umetninami, transport, otvoritev razstave, vzdrževanje tehnike in organizacija depojev.

Razstava Damijana Kracine Sliko bolj na glas bo služila kot vsebina za praktično raziskovanje temeljev postavljanja razstav. Kuriranje razstave bo torej podrejeno osnovam tehnične izvedbe, torej postavljanju slik, kipov, instalacij, svetlobe, zvoka, izvedbe performansov itd. Umetnik in kustos bosta postavila določene izzive, ki jih pogosto srečamo v praksi pod časovnim pritiskom pred otvoritvijo. Pripravili bomo tudi otvoritev, kjer bomo predstavili udeležence in projekt.

Vljudno vabljeni v četrtek zvečer!

Zahvaljujemo se Tomažu Kučerju iz MSUM in Atili Boštjančiču iz Galerije Škuc, da sta z nami delila svoje profesionalne izkušnje.

Produkcija: KUD Mreža, Masarykova 24, 1000 Ljubljana

E-pošta: info.kudmreza@gmail.com
Splet: kudmreza.org, galerijalkatraz.org
Tel.: 01 434 0345
Faks: 01 432 3378
GSM: 041 922 782, 041 826 725

Projekt se financira iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 - 13, razvojne prioritete "Enakost možnosti  in spodbujanje socialne vključenosti", prednostne usmeritve "Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in njihove socialne vključenosti".





Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas Damijan Kracina: Sliko bolj na glas logotip projekta Zvok in Luč