Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan soseda in Alkatrazova ustvarjalnica

15 Maj 2014 Vljudno vabljeni na vodeni ogled likovne scene AKC Metelkova mesto, v četrtek, 15. maja, ob 17.00 uri. Zbirno mesto: pred Hostlom Celica. Vabljeni tudi na druge dogodke v okviru Dneva soseda četrtne skupnosti Tabor.

Kakovostni medsosedski odnosi, solidarnost, medgeneracijska vzajemnost, druženje, spoznavanje, povezovanje, občutek skupnosti, ustvarjanje … vse to nas je tudi letos vodilo pri pripravi programa za prav poseben dan – Dan soseda, ki bo letos potekal že sedmič. S pestrim celodnevnim dogajanjem želimo povezati ljudi vseh generacij, ki živijo, delujejo ali pa obiskujejo ljubljansko četrt Tabor in tudi širše.

Otroci se bodo lahko udeležili številnih delavnic, si ogledali razstave, predstave in animirane filme, si izmenjali tako igrače kot semena in sadike. Stanovalcem doma upokojencev bodo lahko pomagali pri zapisovanju spominov, ti pa jim bodo spekli sladico svoje mladosti – miške. Tisti, ki niso več šoloobvezni, se bodo lahko udeležili javnih vodstev po razstavah tako v muzejih kot po umetniških delih v Metelkovi mestu, sodelovali na bolšjem sejmu, si ogledali večerno projekcijo filma ali pa obiskali literarno-glasbeni večer. Osrednja prireditev bo tradicionalno potekala na OŠ Toneta Čufarja.

V Galeriji Alkatraz smo pripravili vodeni ogled likovne scene AKC Metelkova mesta. Metelkova mesto je urbano pribežališče svojevrstnih umetnikov in rokodelcev. Sebastian Krawczyk in Jadranka Plut Vas bosta popeljala na voden ogled vidnih in manj vidnih del v javnem prostoru.

Poleg vodenega ogleda bomo za skupino vrtcev in osnovnih šol v Galeriji Alkatraz v okviru Dneva soseda pripravili sprehod po gozdu nenavadnih dreves, ki jih je skreiral kipar Boštjan Drinovec. Na razstavi z naslovom Drevesni delec si bomo ogledali posebna drevesa, ki so zrasla na kovinskih podstavkih, njihove krošnje so sestavljene iz različnih materialov (kartonaste škatle, plastične cevi, vezja in čipi, potiskane površine itd.).

Po ogledu razstave v Galeriji Alkatraz nas bo kipar Boštjan Drinovec odpeljal v svoj atelje. V AKC (Avtonomnem kulturnem centru) Metelkova mesto ustvarja približno 40 vizualnih umetnikov, ki so si znotraj avtonomnega prostora uredili lastne ateljejske prostore. Vstop v ta intimni, ustvarjalno ter vizualno raznolik prostor odpira/odstira pogled v bogatost umetniške produkcije, ki jo vsa ta leta ponuja AKC Metelkova mesto.

Na koncu bo sledila delavnica z kiparjem Boštjanom Drinovcem, kjer bo mogoče ustvariti lastni drevesni delec za kolektivno drevo. Delavnica v okviru projekta Alkatrazove ustvarjalnice je namenjena zaključenim skupinam.

Vsi dogodki ob Dnevu soseda so brezplačni. Programska knjižica je dostopna na spodnji povezavi.

Program Alkatrazovih ustvarjalnic podpira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.








JSKD Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica z Boštjanom Drinovcem v okviru Dneva soseda Otroška delavnica  z Boštjanom Drinovcem Otroška delavnica  z Boštjanom Drinovcem Boštjan Drinovec, Primož Oberžan - Zvonka, fot. Jasna Jernejšek