Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Špela Škulj in Nevena Aleksovski / Remind places

19 Junij 2010 'Remind places' je enodnevna video instalacija v izložbah trgovin na Trubarjevi ulici. Vabljeni na ogled instalacije 19.junija 2010.

REmind places je enodnevna video instalacija, postavljena v izložbe osmih trgovin na Trubarjevi ulici. Sestavljena je iz serije video del katerih izhodišče je možnost imaginarnega in transcedentalnega prostora kot oblika eskapizma in svojevrsten vizualni počitek od okolja, ki je prenasičen z informacijami.

Enostavni posnetki iz narave, skoraj statični in hipnotični, prikazujejo prostore kontemplacije in introspekcije ter na ta način opazovalca premestijo iz stresnega ritma vsakdanjega življenja.

Postavljeni v izložbe trgovin, ti video zapisi stojijo kot nasprotje konzumerskemu, dinamičnemu okolju in predstavljajo meditativna, vizualna zaklonišča.

Videe lahko ogledate na:

http://www.youtube.com/watch?v=VWY1TS31xAg

http://www.youtube.com/watch?v=IFED7fnGqVQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lw64RXfmhZA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=3ByZuD7CzZE&feature=related

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske komisije. Vsebina projekta je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.







Remind places, video still, 2010. Remind places, video still, 2010. Remind places, video still, 2010. 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev 'Remind places' postavitev