Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Robert Blaško / The Lost Project

24 November 2008 > 14 December 2008 The Lost Project

Komunistične razmere devetdesetih let 20. stoletja – analogen, preddigitalen svet, svet brez prenosnih telefonov, e-pošte in digitalnih fotografskih aparatov. Ko pade Berlinski zid, se začne žametna revolucija in stari sistemi prenehajo delovati. Kratkoročni evforiji sledi globoka negotovost v družbi in izguba vizije za prihodnost. Generacijski prepad, ki ga še bolj poudarjajo, nove razmere mlajšo generacijo postavi v položaj, v katerem se ne morejo k nikomur obrniti za odgovore. Vzorci in zgodbe naših staršev so naenkrat neuporabni – novi problemi in razmere zahtevajo nove neprecedenčne pristope. Le redki lahko sledijo novim tehnologijam, brstečemu gospodarstvu in prihajajoči globalizaciji. Vpliv mafije ali sodelovanje v parlamentu. Vlada kaos in nekaj časa ni stabilnosti. Zadnja mlada generacija analognega in walkmanov je prišla iz nestabilnih družbenih in političnih prelomov, se umaknila in nato izginila. Zdaj skušajo ujeti generacijo Googla. Kam z analognimi spomini? Ali je življenje le digitalno? Je človeški pogovor ob skodelici čaja ali kave enak pogovoru med pred-digitalnim obdobjem, ko ni bilo nenehnega zvonjenja prenosnih telefonov, ko življenje ni bilo odvisno od več stotih sporočil v e-nabiralniku in hitre pošte? Ne moremo se vrniti – življenje pomeni spremembe in spodbuja.

V sodelovanju z: Truc sphérique/Stanica-Zilina, Slovakia  www.stanica.sk

Mesec Fotografije 2008 www.mesecfotografije.si

Razstavo so podprli: Mesto Ljubljana, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Ministry of Culture of the Slovak Republic.




Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko Robert Blasko