Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Red dawns 10 / Beauty and Health With a Smile & PLOTKI

06 Marec 2009 V okviru festivala Rdeče zore 2009
Predstavitev revije in pogovor

Spletna revija želi kritično osvetliti uveljavljeno stereotipno podobo ženske, katero nam vsiljujejo sodobni mediji. Med vodilnimi so ženske revije, ki skozi mrzlično potrošništvo uveljavljajo družbeno zaželene (lepe, zdrave in nasmejane) podobe sodobne Ženske z različnimi "preizkušenimi" navodili in nasveti. Dejanskega življenja in vsakdanjih problemov žensk navedene revije sploh ne obravnavajo ali pa se jih dotaknejo le površinsko.

Virtualna revija je kakovostno oblikovana, vizualno prijetna in se osredotoča na področje zdravja, materinstva, lepote in spolnega življenja; torej na teme, ki se znajdejo na straneh ženskih revij. Namen spletne revije kot interaktivnega medija je sočasno razviti temnejšo plat zgodbe in prikazati oziroma aludirati na dejansko stanje v družbi. Bralci spletne revije so aktivno vpleteni v dogajanje, saj lahko listajo in prispevajo k stranem, ki s sodobnimi umetniškimi praksami (video, fotografija, zvočni zapis, montaža, animacija...) opisujejo resnično stanje ali pa se norčujejo iz vsebovanih navodil revij. Če uvodni članki bralko vpeljejo v navedene nesmisle, je zoperstavljanje prikazanega in realnega še bolj očitno pri odpiranju podstrani. Tam se v ironičnem in ciničnem kontekstu obstoječa popularna slika Ženske iz ženskih revij sooči z dejansko. Tako kot ženske revije, seveda tudi spletna stran Beauty and Health With a Smile veliko prostora namenja oglasom, saj so članki v ženskih revijah pogosto pač le izgovor za oglaševanje.

Revijo najdete tukaj!

Revijo bosta predstavili avtorici Ana Grobler in Sladana Mitrović.

Avtorici revije: Ana Grobler, Sladana Mitrovic
Koncept in oblikovanje: Ana Grobler, Sladana Mitrovic
Programiranje spletne strani: Marko Gorenc
Sooblikovanje: Damjan Fister
Fotografije: Ana Grobler, Mateja Kogoj Lanza, Olga Björklund
Zvok: Kristina Picco, Zarja Tomc
Lektoriranje: Lili Anamarija No

PLOTKI (Nemčija)

Mednarodni femzin Plotki s sedežem v Berlinu vsebuje feministične govorice, novice, reprodukcije umetniških del (fotografije, risbe, kolaži ipd.) in reportaže z "obeh strani zidu", vzhodne in zahodne. Plotki je neodvisen medij, ki je zaživel predvsem iz potrebe po izmenjavi mnenj in izkušenj vseh tistih ljudi, ki menijo, da so feminizmi dandanes še kako aktualni... Predstavila ga bo predstavnica kolektiva Plotki.



www.plotki.net

Ana Grobler / Beauty and Health with a smile Ana Grobler / Beauty and Health with a smile Ana Grobler / Beauty and Health with a smile Ana Grobler / Beauty and Health with a smile