Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Igraj se z mano

26 Maj 2011 > 06 Junij 2011 Galerija Alkatraz vas v sodelovanju z Vrtcem Vodmat, SPSŠ Bežigrad, Zavodom za usposabljanje Janez Levec, Društvom za kulturo inkluzije in Centrom RS za poklicno izobraževanje, v okviru ESS projekta Umestitev vzgojnih elementov v pedagoški proces,vljudno vabi na otvoritev razstave:Igraj se z mano v četrtek, 26. maja ob 18. uri v Galeriji Alkatraz, Metelkova mesto,

Razstava bo potekala v okviru mednarodnega festivala Igraj se z mano (www.igrajsezmano.eu), ki ga že peto leto zapovrstjo na Prešernovem trgu v Ljubljani organizirata Zavod za usposabljanje Janeza Levca in Društvo za kulturo inkluzije. Osnovna ideja festivala je spodbuda socialne integracije oz. inkluzije med otroci, mladostniki in odraslimi s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij. V času, ko neposredne odnose nadomeščajo z novimi mediji posredovani stiki kot je komunikacija preko mobilnikov in internetnih povezav, predstave o sebi in drugih pa so plod skonstruiranih virtualnih podob in v družbi uveljavljenih predsodkov, se igra s konkretno drugo osebo, ki uveljavlja realne želje in pričakovanja ter nas s tem poziva k pozitivnemu sprejetju, kaže kot še pomembnejši medij za grajenje lastne identitete in predstave o drugem kot drugačnem.

Razstavljeni izdelki so rezultat enega od primerov sodelovanja in druženja otrok ter mladostnikov, ki jih festival Igraj se z mano podpira. Izdelke so skupaj ustvarjali otroci in mladi iz treh ustanov: Vrtec Vodmat (http://www.vrtecvodmat.si), SPSŠ Bežigrad (http://www.s-spssb.lj.edus.si) in OŠPP ZU Janez Levec (http://www2.arnes.si/~zujlevec11/vseb.htm) pod koordinatorstvom Centra RS za poklicno izobraževanje (www.cpi.si) v okviru ESS projekta Umestitev vzgojnih elementov v pedagoški proces.

Srečevanja otrok in mladostnikov so bila del načrtnega ukvarjanja z vprašanjem oblikovanja posameznikove identitete, moralnega razvoja in spodbujanja socialnega razvoja. V okviru projekta so otroci in mladostniki spoznavali pomen pristnega srečanja v skupnih aktivnostih s posamezniki različnih starosti in mentalnih zmožnosti. Sodelovali so pri oblikovanju klobučkov, modnih dodatkov in skupinskih skulptur. Razstava je rezultat treh srečanj udeležencev v vsaki od sodelujočih vzgojnih inštitucij ter srečanja, kjer bodo udeleženci izdelke dokončali – v sredo, 25.5. med 10.00 in 12.15 na Prešernovem trgu v Ljubljani, k temu pa bodo povabili tudi ostale obiskovalce festivala Igraj se z mano.

Celoten proces nastajanja izdelkov si lahko na razstavi ogledate tudi preko multimedijske predstavitve fotografskega materiala.

Fotografije: Vrtec Vodmat





Play with me Play with me Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat Otvoritev razstave ˝Igraj se z mano˝, Foto: vrtec Vodmat