Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

[29 obletnica AKC Metelkova mesto] Rok Mohar: “Horus”

08 September 2022 > 31 Oktober 2022 Vljudno vabljene_i na otvoritev razstave Roka Moharja "Horus" , v četrtek, 8. septembra ob 19.00, v Najmanjšo galerijo Channel Zero, stavba Pešaki, AKC Metelkova mesto. Otvoritev je del programa 29. obletnice AKC Metelkova mesto.



 

V Najmanjši galeriji Channel Zero v sklopu 29. obletnice AKC Metelkova mesto razstavlja Rok Mohar, ki že vrsto let ustvarja v ateljeju stavbe Hlev. Kot na sočasni skupinski razstavi Terra inhabitabilis − življenje po koncu sveta v Galeriji Alkatraz (z Danilom Milovanovićem in Urošem Weinbergerjem) se tudi na samostojni predstavlja z delom iz serije Černobilčki, ki nastaja od  leta 2014. Obsežna zbirka kiparskih del je nenavadna fantastična zgodba s strašljivim tonom, ki jo zaokrožuje še manifestno oblikovana Černobilčkova listina (2016). Ta hudomušno nagovarja bralke_ce, naj se povežemo v boju za bolj pravičen svet. Za zgodbo Černobilčkov se tako poleg  razmišljanja o našem obstoju in mehanizmih, ki smo jim podrejene_i, skriva še (utopičen) poziv k boljšemu svetu, v katerem ni dezinformacij, diskriminacije, izkoriščanja in v katerem naravno življenje ostaja nepoškodovano.

Rok Mohar (1979) se je po končani srednji šoli tiska in papirja leta 2003 vpisal na šolo uporabnih umetnosti Famul Stuart, smer kiparstvo. Od leta 2006 ustvarja v ateljeju v AKC Metelkova mesto. Občasno deluje kot oblikovalec scenografij in rekvizitov ter kot restavrator. Leta 2019 je v Tržiču s pomočjo društva KUD Ampus v graščini Neuhausen vzpostavil grafični atelje. Živi in ustvarja v Ljubljani in Tržiču.

Fotografije iz otvoritve razstave: Urša Rahne.



foto: Noemi Krese