Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

23. Rdeče zore | Anita Wach: “Rectum”

25 Marec 2022 Ob zaključku razstave Urške Preis: "Dolores - bolečina skozi podobo zvoka", vljudno vabljene_i na otvoritev performativne instalacije Anite Wach: "Rectum", izvedene v okviru projekta "30 stavkov" in izvedene v sodelovanju z Via Negativa. Dogodek, ki je del festivala Rdeče zore, bo trajal 25 minut, prične pa se ob 19. uri v Galeriji Alkatraz.

 





 

Performativna instalacija Anite Wach Rectum,  v okviru projekta 30 stavkov

25. 3. 2022 ob 19:00

Galerija Alkatraz

AKC Metelkova Mesto

1000 Ljubljana

Vljudno vabljene_i tudi na ostale dogodke festivala Rdeče zore!

**********


  1. Stavek: “Jaz sem državljan sveta.” Diogen iz Sinope


Telo kot filter za predelavo civilizacijskih norm. Vrednote, dosežki in ideološke norme kot temelj medčloveških odnosov. Solidarnost, sočutje, odgovornost - vsi ti pojmi imajo svojo maso, težo in konsistenco. Vsako telo, veliko ali majhno, močno ali šibko, mora vsrkati obsežen univerzum civilizacijskih imperativov. Vse je treba požreti, prežvečiti, prebaviti, izločiti, izprazniti, očistiti.

Izvajalka: Anita Wach
Zvok, oblikovanje zvoka: Tomaž Grom
Umetniško vodstvo: Bojan Jablanovec

V sodelovanju z Via Negativa, ob zaključku razstave Urške Preis: Dolores, bolečina skozi podobo zvoka.

Trajanje: 25 min

-----------------

Rektum je del projekta 30 stavkov, ki ga sestavlja 30 avtonomnih performativnih dogodkov na različnih javnih prizoriščih. Nabor performativnih strategij je raznolik: od intimnih solo nastopov, do happeningov z več nastopajočimi, od popolnoma fizičnih dejanj do verbalnih monologov, od abstraktnih form do interaktivnih pobud. V 30 stavkih Anita premika meje svoje domišljije, svoj um in telo umešča v dialog z realnostjo vsakdanjega življenja in aktualne politike. Zbirka prebliskov, podob, impulzov in akcij je del ustvarjalne norosti, s katero Anita razvija svoje ideje tudi v Laboratoriju za uprizarjanje VN. Zaradi potrebe po demokratizaciji ustvarjalnega procesa, ki mu sledijo šibkost, obup, veselje in zmeda, se je Anita odločila, da s svojimi idejami vdre v javni prostor in se prepusti milosti in nemilosti občinstva. 30 stavkov bo osnova za novo produkcijo, načrtovano za pomlad 2023.

Avtorica Stavkov in izvajalka: Anita Wach
Avtor koncepta in umetniško vodstvo: Bojan Jablanovec
Izvršna producentka in odnosi z javnostjo: Sara Horžen
Producentka: Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa

*******************************

Dogodek na Facebooku


*******************************
Info

Organizacija: 23. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore, Via Negativa,
Oblikovanje plakata in grafične podobe: Urška Preis
Kontakti za medije: Saša Nemec, rdece.zore@gmail.com
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mestna občina Ljubljana.
Finančna podpora določenih dogodkov: Evropska unija - program ERASMUS+ in Evropske solidarnostne enote.


Program Vie Negative in Kulturno umetniškega društva Mreža sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.


*******************************


Pomembno
Vlada z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 21. februarja 2022, sprošča omejitve tudi na področju kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode. Prenehale so veljati vse začasne epidemiološke omejitve pri izvajanju kulturnih prireditev in drugih kulturnih storitev ter pri kolektivnem uresničevanju verske svobode. Preventivni higienski ukrepi ostajajo odločilnega pomena. Več na gov.si.