Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Adrijan Praznik: Poizkus postavitve

04 Maj 2021 > 28 Maj 2021 Vljudno vabljene_i na ogled razstave Adrijana Praznika "Poizkus postavitve." Razstava bo odprta do 28.5. 2021.



Adrijan Praznik (1988, Ljubljana) je diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. V letih 2017-2018 je bil eden izmed udeleženk_cev Šole za kuratorske prakse in kritiško pisanje - Svet umetnosti. Svoja dela je predstavil na številnih (81) skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini (Bosna in Hercegovina, Češka republika, Grčija, Hrvaška, Italija, Madžarska, Nemčija, Srbija, ZDA ...). V okviru Zavoda LokalPatriot deluje kot umetniški vodja Galerije Simulaker v Novem mestu. LokalPatriot je partnerska organizacija projekta konS, v katerem opravlja delo kuratorja in producenta. V letih 2015 in 2019 ga je Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije nagradilo z delovno štipendijo, ki je namenjena perspektivnim umetnicam_kom. Januarja 2020 mu je bil dodeljen bivalni atelje v prostorih MGLC Švicarije.

Finančna podpora: Minstrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.
Za pomoč pri realizaciji projekta se zahvaljujemo Simonu Gmajnerju, Lovrencu Košenini, Zavodu Kersnikova, Mednarodnemu grafičnemu likovnemu centru (Švicarija) in Forumu Ljubljana. Posebna zahvala gre Klemnu Ilovarju za njegov kreativni vložek in angažma.

Fotografije postavitve razstave: Nada Žgank.











 

Za donacijo materiala se zahvaljujemo podjetju Kemoplast d.o.o.

Adrijan Praznik, THE END, 2019, olje na platno, 29,7 x 21 cm Poizkus postavitve: stol, stena z ornamenti Foto: Klemen Ilovar (© Adrijan Praznik) Adrijan Praznik, Anything you can do, you can do better., 2019, iPad tipkovnica, olje na platno, cca. 31 x 21 x 25 cm Foto: Klemen Ilovar (© Adrijan Praznik) Adrijan Praznik, THE WORLD IS COMING TO AN END!, 2019, akril in olje na platno, 46 x 46 cm Poizkus postavitve: 2 gasilna aparata, betonska tla, okno, park Tivoli v ozadju Foto: Klemen Ilovar (© Adrijan Praznik)