Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Poziv KUD Mreža za umetniško rezidenco v AKC Metelkova mesto

09 Marec 2021 > 09 Maj 2021 KUD Mreža vljudno vabi k prijavam na umetniško rezidenco v AKC Metelkova mesto "Umetnica_ik na delovnem izzivu".

Umetnica_ik na delovnem izzivu je projekt, ki omogoča eno-mesečno delovno bivanje v rezidenčnem Ateljeju Azil.  Na delovne rezidence praviloma vabimo udeleženk_ce iz tujine, v letošnjem letu pa smo se odločile_i, da damo prednost umetnicam_kom iz Slovenije s prebivališčem izven Ljubljane.

Atelje Azil nudi osnovne pogoje za realizacijo sodobnega vizualnega projekta v galerijskem okolju matične Galerije Alkatraz in v javnem prostoru znotraj zidov AKC Metelkova mesto (Gesamtkunstwerk Metelkova).

Skozi tovrstna gostovanja poskušamo navezati stik z umetnicami_ki, katerih domači prostor oblikujejo drugačni tokovi in pogoji delovanja, da bi v urbano okolje glavnega mesta vnesle_i novo energijo ustvarjalke_ca iz drugih okolij.

Rok za prijave: 9. maj 2021

Izvedba rezidence: 1. – 31. 7. 2021

LokacijaMetelkova mesto, Ljubljana / Galerija Alktraz, Atelje Azil.

Kdo se lahko prijavi?

Sodobne_i ustvarjalke_ci z izkušnjami na področju  vizualnih in interdisciplinarnih umetnosti s prebivališčem izven Ljubljane, ne glede na spol in starost. Slovensko državljanstvo ni pogoj. Bivalni atelje žal ne zagotavlja dostopa za gibalno ovirane osebe.

Kaj ponujamo:


Cilj rezidence in pričakovanja

Eno-mesečna rezidenca v lokalnem Ateljeju Azil bo izbrani_emu umetnici_ku omogočila stik z utripom AKC Metelkova mesto. Pomembna dodana vrednost delovnega izziva ne bo le spoznavanje umetniške scene in njenih akterk_jev v prestolnici – ampak  tudi  poudarek na obratnem procesu; prenosu veščin, znanja, idej, razmisleka, ki ga izbrana oseba doprinese AKC Metelkova mestu in širše.

Pričakujemo, da umetnica_k realizira razstavo v Galeriji Alkatraz in ustvari  eno javno umetniško intervencijo (skulptura, instalacija, mural, performans…).

Prijavite se

Pošljite e-sporočilo na  z naslovom „Prijava za rezidenco Umetnica_k na delovnem izzivu“ in priložite: – življenjepis v slovenščini

Po prejeti prijavi se bomo dogovorile_i za naslednje korake.

O izboru bomo obvestile_i predvidoma do 20. maja 2021. Za dodatne informacije lahko pišete na elektronski naslov galerija.alkatraz@gmail.com ali pokličete na telefonsko številko 386 1 434 03 45

OrganizacijaKUD Mreža, Masarykova 24, 1000 Ljubljana, Slovenija l Slovenia, kudmreza.org / galerijalkatraz.org

Tel: +386 1 434 03 45
Fax: +386 1 432 33 78