Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zinkubator – metelkovska umetnost

26 Julij 2019 Vabljene_i vse_i, ki vas zanimajo fanzini in sodobna umetnost na dogodek v sklopu projekta "Zinkubator", ki bo v petek, 26. julija, ob 20. uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

V okviru poletne delavnice Zinkubator, se bomo ukvarjali z umetnostjo, ki nastaja v okviru AKC Metelkova mesto. Skupaj bomo odkrivale_i skrite in odkrite pomene, sporočila in zagate razstavljenih del ter reflektirale_i pomembnost (ali nepomembnost) tem, ki jih razstava izpostavlja. Vaša mnenja, komentarji in ideje bodo zelo dobrodošli!

Nato pa bomo odkrivali svoje kreativne potenciale in sicer skozi medij fanzina. Fanzin je v zadnjih letih zelo priljubljen medij, ki tudi v slovenskem prostoru doživlja razcvet. Fenomen fanzina izhaja iz subkultur in alternativnih gibanj ter je, kot DIY in samozaložniška forma, znan po tem, da omogoča svobodno, necenzurirano izražanje idej, hitro izdelovanje ter široko distribucijo. Najprej vam bomo predstavili zgodovino kulture fanzinov, vam pokazali zanimive primere le teh ter jih nato skupaj z vami ustvarjali.

Toplo vabljeni na druženje in ustvarjanje, razmišljanje in izražanje, fino bo! Za ves material bo poskrbljeno.

Mentorja: Nevena Aleksovski in Miha Perne.
Koprodukcija: KUD Mreža / Galerija Alkatraz
Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.

Delavnica poteka v okviru projekta "Svodobnost - svoj potencial razvij skozi sodobno umetnost", ki je subvencioniran s strani MJU RS, v okviru JR razvoj in profesionalizacija NVO in prostovoljstva.