Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Marijs Boulogne: Skvačkaj svoj_o swelf

14 April 2019 > 18 April 2019 Vljudno vabljene_i na delavnico pletenja in kvačkanja "Skvačkaj svoj_o swelf" z umetnico Marijs Boulogne, ki bo potekala v nedeljo, 14. aprila med 14.00 in 18.00 ter ponedeljka, 15. aprila do četrtka, 18. aprila med 15.00 med 19.00, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.



Ime mi je Marijs. Rada kvačkam in pletem, ker lahko s to tehniko recikliraš material, hkrati pa uživaš v igračkanju z barvitimi štrenami med pogovorom s prijatelji_cami in poslušanjem glasbe, to je tudi prastara oblika 3D-tiskanja.
Izdelamo lahko: male lulike, jajčnike ali male lulčke.
Vizualiziramo si lahko spol po lastni izbiri, v dejanski velikosti in si ustvarimo razumevanje o svojem telesu, tako da ga kopiramo. Seveda so naše genitalije samo vrh ledene gore, našega celotnega živčnega sistema, ki je v osnovi naš organ za zabavo in sprostitev.
Delale_i bomo z volno, bombažnimi nitmi in trakovi, lahko recikliramo tudi blago, razrežemo stara oblačila ali uporabimo ostale odpadke, ki jih nenehno proizvajamo, kot so npr. mrežice za pomivanje posode. Vsak_a bo izdelal_a čudovit, anatomsko pravilen objekt, ki ga bo po razstavi lahko odnesel_a domov. Pridete lahko brez materiala ali pa prinesete stvari, ki jim želite dati nov namen.

Swelf je cikel, ki ga Marijs Boulogne razvija že več kot deset let, v okviru katerega predstavlja dela v različnih medijih – instalacije, delavnice, performanse, predavanja idr. Ljudi iz različnih ozadij vabi, naj odkrijejo kompleksnost svojih teles in spolnih organov ter se na igriv način odprejo glede vprašanj spola in seksualnosti.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Kdaj in kje:
Delavnica: nedelja, 14. 4., od 14.00 do 18.00 ure pod vodstvom Marijs Boulogne
Nadaljevanje delavnice: 15.–18. 4. med 17.00 in 22.00 uro, v času razstave v Galeriji Alkatraz
Javna predstavitev rezultatov delavnice in zaključek razstave: četrtek, 18. 4. ob 22.00

Ker v nedeljski 4-urni delavnici večina udeleženk_cev ne bo uspela dokončati svojega kvačkanega ali pletenega izdelka, bodo lahko vsi zainteresirani nadaljevali z delom tudi ostale dni festivala. Ad-hoc krožek bo potekal med ponedeljkom in četrtkom, od 17.00 do 22.00 ure v Galeriji Alkatraz. Za pomoč udeleženkam_cem delavnice in dodatne konzultacije pri ustvarjalnem delu bo Marijs Boulogne na voljo v galeriji vsak dan predvidoma med 17.00 in 18.00 uro oz. po dogovoru.
Vsa dokončana dela udeleženk_cev delavnice bomo vključili v razstavo v Galeriji Alkatraz.

Prijava:
Za delavnico je zaželeno predznanje pletenja in kvačkanja. Delo z umetnico bo potekalo v angleškem jeziku.

Materiali in pripomočki za delavnico:
Vse udeleženke_ce delavnice vabimo, da prinesejo s seboj stare zaloge volne, preje in druge primerne materiale za pletenje ali kvačkanje, če jih imajo in jih želijo reciklirati. Po želji, lahko prinesejo s seboj tudi svoje pripomočke za kvačkanje ali pletenje. Če materialov in potrebni pripomočkov nimajo, bodo vse potrebno dobili na delavnici.

Rok prijave:

Prijave na delavnico s kratkim opisom svojih veščin, motivacijo za delavnico in informacijo, ali bodo materiale in pripomočke prinesli s seboj sprejemamo na sabina@emanat.si najkasneje do srede, 10. aprila 2019.
Število prostih mest je omejeno; prednost bodo imele zgodnje prijave in vsi, ki obvladajo tehnike kvačkanja in pletenja.

Delavnica je brezplačna.