Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Zinkubator #7

27 Julij 2018 Vabljene_i vse_i, ki vas zanimajo fanzini in sodobna umetnost na sedmi dogodek v sklopu projekta "Zinkubator", v petek, 27. julija, ob 21.uri, v Galerijo Alkatraz, AKC Metelkova mesto.

Projekt ZINKUBATOR ima za cilj približanje praks, konceptov in različnih zvrsti sodobne umetnosti predvsem mladim (dobrodošli tudi starejši), ki se zadržujejo na področju AKC Metelkova mesto. Projekt je mišljen kot kontinuirano delo z mladimi, na mesečni ravni, in sicer vsak ali vsak drugi petek (odvisno od razstavnega programa), v večernih urah, čez celo leto. Projekt se v celoti izvaja v Galeriji Alkatraz, ki je za razliko od drugih tovrstnih galerijah, ob petkih odprta tudi v poznih večernih urah (15h – 23h) in je zato dostopna širši publiki, ki je ob petkih zvečer bolj številčna. 

Projekt je koncipiran tako, da mladim, ki se ob petkih zvečer zadržujejo na AKC Metelkova mesto, najprej poglobljeno predstavimo aktualno razstavo v Galeriji Alkatraz, z njimi se pogovorimo o temah in problematikah, ki jih izpostavlja razstava, nato razvijemo pogovor o razstavi, ki se bo razvil ter skupaj ustvarimo umetniške fanzine, ki se vsebinsko in formalno navezujejo na ogledano razstavo. 

Umetniški fanzin je v zadnjih letih zelo priljubljen medij, ki tudi v slovenskem prostoru doživlja razcvet. Fenomen fanzina izhaja iz subkultur in alternativnih gibanj ter je, kot DIY in samozaložniška forma, znan po tem, da omogoča svobodno, necenzurirano izražanje idej, hitro izdelovanje ter široko distribucijo. Zainteresiranim mladim  bomo predstavili zgodovino kulture fanzinov, jim pokazali zanimive primere le teh ter jih nato skupaj z njimi ustvarjali.

Cilj projekta je kontinuirano zagotoviti varen prostor neformalnega učenja za mlade, kjer lahko svobodno izražajo lastne ideje, se družijo in povezujejo skozi refleksijo sodobnih umetniških del, interakcijo, ustvarjanje ter skozi premik od statičnega k dinamičnemu.

Mentorici: Nevena Aleksovski in Danijela Zajc.

Vodja projekta: Nevena Aleksovski.

Koprodukcija: KUD Mreža / Galerija Alkatraz, Zavod Omrežje.
Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana.