Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 4. festivala Reciklart

06 Julij 2018 00:00 > 01 Avgust 2018

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih in drugih umetniških praks, k sodelovanju  na skupinski razstavi z naslovom Mikroplastika, v Galeriji Alkatraz, v času festivala.

Letošnja razstava bo predstavila dela manjšega formata, ki bodo postavljena le v enem delu Galerije Alkatraz - v niši, ki je sestavni del galerijskega prostora. Zainteresirane_i lahko predložite že ustvarjeno ali novonastalo delo s področja vizualne umetnosti, brez omejitve medija, ki se ukvarja predvsem s tematiko recikliranja, ekologije, naredi sam_a (DIY) pristopa in kulture potrošništva vendar predlagano delo naj ne bi presegalo dimenzije A4 formata.

Razstava bo spremljevalni del festivala Reciklart. Namen festivala je predvsem opozarjanje na problematiko potrošniške, kapitalistične družbe, ki s svojo hiper produkcijo ustvarja odvisne posameznice_ke ter spodbujanje aktivnega pristopa pri spreminjanju obstoječega sistema. Dobrodošla so dela, ki omenjene teme obravnavajo kritično in angažirano.

VSEBINA PRIJAVE:

– kratek življenjepis avtorice / avtorja, max 1 A4
– vsebinski koncept dela / projekta, max 1 A4
– (foto) dokumentacija (3 – 5 fotografij dela / projekta oz. skic, če je delo še v nastajanju)
– kontakt (ime in priimek, elektronska pošta, mobilna tel. št.)

Sodelujočim na razstavi zagotavljamo:

- simboličen honorar
– varovanje razstave
– tehnično pomoč pri postavitvi
– izposojo tehnične opreme v okviru razpoložljivih možnosti
– promocijo razstave
– odprtje razstave z manjšo pogostitvijo

Izbrane_i umetnice_ki boste o rezultatih razpisa obveščene_i najkasneje do 3. avgusta 2018. Razstava se bo odvila od 7. - 11. avgusta.

Prijave lahko pošljete na elektronski naslov: festival.reciklart@gmail.com.