Odpiralni čas:
 
ponedeljek - petek:
11.00 - 19.00
 
 
 
 
 
 
 
 

Helen Terry / »IŠČE SE: Nezaželjeno…Zaželjeno?«

27 Oktober 2006 Art center in galerija Alkatraz vabita na razstavo unikatnih dizajnerskih oblačil z naslovom »IŠČE SE: Nezaželjeno...Zaželjeno?«

Razstavljena oblačila so nastala kot domiselna predelava nekdaj rabljenih oblek, ki se v novem kontekstu pojavijo s povsem novim značajem. Projekt je sofinanciralo Ministrstvo za kulturo. Nerabljene obleke so prispevali vaščanke in vaščani Središča. Šivalni stroj pa je posodila tovarna Mura. Helen je celo poletje predelovala nerabljene stvari in jih reciklirala v nove dizajnerske kose. Del projekta so bile tudi kreativne delavnice in Helenina nova internetna stran- www.thisway-up.co.uk

Helen Terry, rojena 1982, je diplomirala iz 3D oblikovanja na univerzi v Plymouthu, Velika Britanija. Zadnje leto dela kot prostovoljka v Art centru na Goričkem v okviru Evropskega prostovoljnega servisa.

Preden se bo vrnila v Veliko Britanijo, bo Helen svoje delo predstavila 27. oktobra 2006 v Galeriji Alkatraz.
Ob 20.00 boste lahko na delavnici oblikovali lastne modne dodatke iz recikliranih materialov, sledila pa bo otvoritev razstave ob 21.00.
Če se vam zdi, da nimate idej za oblikovanje pa boste lahko odkupili njena dela na dražbi ob 22.00... tako da ne boste odšli praznih rok!

Ob tej razstavi bi radi opozorili na položaj v katerem se je znašel Art Center v Središču, kjer hoče občina Moravske Toplice prevzeti pod svoj nadzor enega od samoniklih prizorišč ustvarjanja. To se dogaja po tem, ko je društvo Onej predložilo svoj koncept prenove stare jugoslovanske stražnice na madžarski meji, pridobilo evropska sredstva zanjo, izvedlo prenovo stare hiše ter zgradilo ateljeje in apartmaje za gostujoče ustvarjalce. Art center je prvi in zaenkrat edini mednarodni rezidenčni prostor za gostujoče ustvarjalce v Sloveniji. Te dni mu že drugič v zadnjih mesecih preti deložacija.

Helen Terry / »IŠČE SE: Nezaželjeno...Zaželjeno?«