Opening hours:
Monday - Friday:
11am - 7pm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goran Medjugorac / slikarska razstava »Natura morta«

05 May 2005 > 27 May 2005

Goran Medjugorac je leta 2002 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri prof. Gustavu Gnamušu, smer slikarstvo. Že vrsto let je nepogrešljiv sodelavec Metelkove mesta in Kulturnega umetniškega društva Mreža. Poznamo ga kot dražitelja, igralca, oblikovalca ter kot gonilno silo kluba Menza pri koritu. Vendar v svoji vsestranskosti pa Goran Medjugorac že vrsto let v svojem ateljeju na Metelkovi snuje likovne projekte s katerimi se je že predstavljal na različnih samostojnih in skupinskih razstavah v tujini in pri nas.
Po lanski razstavi v galeriji Alkatraz, kjer se je predstavil z konceptualnim projektom, likovno politično – inštalacijo Prophesies of sejtan, ki je zastopala nekaj popolnoma svežega in zanimivega za umetnika, ki se je večino let posvečal bolj raziskovanju dvodimenzionalnega prostora. Pri razstavi Natura Morta pa se Goran vrača nazaj h slikarstvu.
Za serijo slik z naslovom Natura Morta si je Goran vzel čas. Gre za natančno naslikane vsakdanje predmete kot so miza prekrita s rožnato plastičnim prtom, kristalni pepelnik, račun, ugasli ogorki cigaret, itn. Vse stvari so premišljeno zastavljene a hkrati dobimo občutek, da se je slikar ob nastajanju motiva spustil v »zenovsko« meditacijo vsakdana. Pod vso to formo pa se skriva vsebina, ki skuša ponovno vzbuditi občutek čudenja ob vsakdanjih predmetih, ki so drugače samoumevni.
Umetniško iskanje Gorana Medjugorca se iz abstraktnega slikarstva začetnega obdobja zateka k figuralnemu slikarstvu, ki odpira novo poglavje v njegovem umetniškem raziskovanju.

Goran Medjugorac / slikarska razstava »Natura morta«