Opening hours:
Monday - Friday:
11am - 7pm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO«

06 April 2006 > 28 April 2006 Predstavitev projekta »Med-mesto«
Svetlobna instalacija
Slovenija 2005
Avtorice: Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal.

Projekt je zastavljen kot intermedijska instalacija, ki združuje instalacijo Praznina (Robertina Šebjanič) in svetlobne, vizualne in zvočne intervencije (How to Be Bored: Špela Ivančič, Saša Spačal). Njegova večpredstavnostna shema formalno sovpada z vsebino projekta, in sicer, predstaviti večplastnost doživljanja človeškega vsakdana v urbanem okolju, ki se ustavlja in reflektira v med-prostoru mesta - »Med-mestu«.

Material


Prostorske zahteve:


Opis izvedbe:

Ob vstopu v zatemnjen razstavni prostor gledalec vidi bele zavese (vrteks), ki oblikujejo kvadraten prostor (dimenzija nastavljiva). Na zavese se projicirajo migetajoče podobe mesta s folij, katere osvetljuje vrteča luč.  V centru prostora je viseča konstrukcija iz dveh vzporednih stekel oblepljenih z refleksno folijo, ki ima učinek ogledala, a je hkrati tudi transparenta. Ko gledalec pogleda med obe stekli se mu odpre neskončno ponavljajoč se prostor oziroma kaleidoskopični med-prostor, ki se ustvari zaradi odboja zrcalnih refleksnih folij na stekleni površini. Zvočna podlaga je narejena iz zvokov mesta, kot so zvoki prometa, pogovori, različni zvočni signali, veter, ulična glasba.
Vsebina:

Projekt je prikaz bivanja v urbanih središčih, ki s svojimi vizualnimi, zvočnimi in svetlobnimi značilnostmi prodira v posameznikovo intimo. »Med-mesto« je med-prostor v mestu, prostor, ki vznika v pokrajini slik, zvoka in svetlobe mesta. Ni ga mogoče ujeti, definirati, vmestiti v sistem, saj deluje avtonomno kot sfera potenciala.

Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija Robertina Šebjanič, Špela Ivančič, Saša Spačal / »MED – MESTO« svetlobna instalacija